Arsenal saa vastaansa tutun miehen tiistai-iltana, kun Liigacupin vierasottelussa vastaan asettuu Mestaruussarjan Nottingham Forest. Entinen Tykkimies Nicklas Bendtner nimittäin solmi hiljattain sopimuksen Forestin kanssa.

– Minulle tuli yllätyksenä, että Nicklas siirtyi Nottingham Forestiin, mutta jossakin vaiheessa hän tarvitsee uuden startin uralleen. On sopeuduttava, ja olemme työssä, jossa meidän on osoitettava, että pystymme tekemään töitä kaikkialla ja kilpailemaan, manageri Arsène Wenger sanoo Arsenalin verkkosivuilla.

Wengerin mukaan joskus Bendtnerin tasoinen pelaaja tarvitsee vain mahdollisuuden. Hän tietää tanskalaisen olevan huippupelaaja, mutta tämä kaipaa kipeästi peliaikaa.

– Hän oli erittäin nuori (nähtyäni hänet ensimmäisen kerran), 16- tai 17-vuotias. Ja mielestäni hän oli erittäin mielenkiintoinen pelaaja, koska hänellä oli hyvä tekniikka, hyvät mitat, hyvä nopeus, hyvät taidot ilmassa ja hän otti muut hyvin mukaan peliin, ranskalainen toteaa.

– Hänellä oli hyviä jaksoja urallaan, ja sen lisäksi jaksoja, jolloin asiat menivät huonommin hänen kannaltaan. Hän osaisi selittää sen paremmin, koska hän on rehellinen kaveri.

– Kun hän tekee virheitä, hän on tarpeeksi suuri ihminen sanomaan, että se on hänen vikansa. Joskus se ei ollut hänen vikansa, mutta sinusta tuntui siltä, että hänellä oli kaikki eväät fantastiseen uraan.

Wengerin mukaan monella on Bendtneristä se kuva, että hänen itseluottamuksensa on yliampuvan korkea.

– Itse en ole sitä mieltä. Hän oli aika ajoin kärsimätön pelatessaan meillä. Joskus hän pettyi jäätyään ilman mahdollisuutta, mutta sen pystyy ymmärtämään, ranskalainen pohtii.

– Tietysti hänellä on todistettavaa. Hän pelaa tasolla, johon hän ei ole tottunut. Hän kuitenkin aloitti uransa tällä tasolla Birmingham Cityssä Steve Brucen kanssa, ja silloin hän onnistui todella hyvin. Nicklas on tarpeeksi nöyrä ja keskittynyt osoittaakseen, että hän pystyy jälleen taistelemaan.