Kokenut togolainen Valioliiga-hyökkääjä Emmanuel Adebayor on tyrmistynyt Ligue 1 -seura Lyonin kommenteista liittyen Adebayorin tavoittelemaan seurasiirtoon. 32-vuotias Adebayor oli lähellä siirtyä Ranskaan, mutta Lyon vetäytyi sopimuksesta vedoten konkarin pelaamiseen tammikuun Afrikan mestaruusturnauksessa sekä edustuskelvottomuuteen Mestarien liigassa.

-Niinkö he sanoivat? Se on täyttä hölynpölyä, Adebayor vastasi ranskalaiselle L’Equipe-lehdelle.

-He ottivat minuun yhteyttä vasta, kun Togo oli jo varmistanut paikkansa kisoissa. Olen maajoukkueen kapteeni, joten miten niin en osallistuisi kisoihin? Jos he alkavat etsiä tuollaisia tekosyitä, he ajautuvat umpikujaan.

Arsenalissa, Manchester Cityssä ja Tottenhamissa maaleja mättänyt Adebayor kertoo Lyonin seurajohdon jutelleen Togon maajoukkuevalmentaja Claude Le Royn kanssa, eikä mistään erityiskohtelusta ollut mitään puhetta. Hän pitää selitystä täytenä palturina.

-Kuulin siirron kariutumisesta lauantaiaamuna. Le Roy oli lukenut siitä lehdestä. Sopimusehdoista oli sovittu jo tiistaina, ja Lyon halusi lähettää minulle yksityiskoneen Loméen, Togon pääkaupunkiin, Adebayor kertoo.

-En voinut lähteä samana iltana, sillä Lomé ei ole Pariisi. Lentoja ei ole puolen tunnin välein. Saavuin perjantaiaamuna juttelemaan valmentajan kanssa ja luulin, että edessä on enää lääkärintarkastus. Sitten valmentaja alkoi kysymään outoja kysymyksiä. Hän halusi tietää, olinko naimisissa ja onko minulla lapsia. Hän olisi voinut tarkistaa ne tiedot netistä, togolainen puhisee.

”Ajatelkaa, jos Wengerin pitäisi kysyä lupia”

Adebayorin sopimus Crystal Palacen kanssa päättyi kesällä ja hän olisi voinut siirtyä Ranskaan ilmaissiirrolla.

-Olen pelannut huipulla 15 vuotta ja työskennellyt Arsené Wengerin, José Mourinhon, Didier Deschampsin ja Robert Mancinin kanssa. Minä halusin nähdä harjoituskentän, mutta hän sanoi tarvitsevansa siihen seuran rekrytointijohtajan luvan. Kuvitelkaa, jos Wenger tarvitsisi luvan Arsenalin harjoituskeskuksen esittelemiseen!

-Sääli, sillä minä pidin Lyonista. Jos he eivät halunneet minua, mistä moinen naurettava tekosyy? Mutta kestän sen kyllä. Olin kuolla vuonna 2010, joten ei minua enää mikään hetkauta, Adebayor päättää viitaten ennen vuoden 2010 Afrikan mestaruuskisoja sattuneeseen välikohtaukseen, kun separatistit ampuivat kohti Togon joukkueen bussia Angolassa.

Lähde: ESPN