Tottenham-luotsi Mauricio Pochettino sanoo Sky Sportsin mukaan, että 17-vuotias huippulupaus Marcus Edwards muistuttaa nuorta Lionel Messiä.

Laidalla operoiva Edwards on yksi Spursin nuorista, jotka saavat todennäköisesti näyttöpaikan Liigacupin keskiviikkoillan ottelussa Gillinghamia vastaan. Vasenjalkaista Edwardsia pidetään yhtenä ikäluokkansa parhaista lahjakkuuksista.

Seuran akatemiaan jo 8-vuotiaana liittynyt Edwards allekirjoitti ensimmäisen ammattilaissopimuksensa elokuussa. Pochettino vertaa Tottenhamin alle 21-vuotiaiden joukkueessa loistanutta nuorukaista Messiin muun muassa kropan ja pelitavan osalta.

– Hän on pienikokoinen, hän on vasenjalkainen. Muistan etäisesti (Erik) Lamelan, kun hän oli River Platessa. Muistan, että hänellä oli 14-15-vuotiaana pitkä tukka. YouTubessa on nähtävissä paljon videoita, joissa hän ottaa pallon, ei anna syöttöä ja laukoo saman tien, Pochettino toteaa.

– Hän (Edwards) on erittäin hyvä lupaus ja voi mahdollisesti kehittyä huippupelaajaksi, mutta meidän on oltava kärsivällisiä ja kertoa hänelle, että hänellä on paljon lahjakkuutta – tarpeeksi lahjakkuutta ollakseen huippupelaaja, loistava pelaaja. Nyt kyse on siitä, kuinka hän rakentaa tulevaisuutensa, ja se on hyvin tärkeätä. On meidän vastuullamme kertoa hänelle.

Muista nuorista White Hart Lanella saattavat esiintyä muun muassa 19-vuotias pelintekijä Joshua Onomah, 20-vuotias keskikenttäpelaaja Harry Winks ja 18-vuotias toppari Cameron Carter-Vickers.

GOAL News

@GoalNews
Marcus Edwards reminds me of Messi, says Pochettino dlvr.it/MJMbjV