Walesin ja Manchester Unitedin pelaajalegenda Ryan Giggs teki debyyttinsä päävalmentajana huhtikuussa 2014 koko uransa ajan edustamansa seuran Manchester Unitedin pelaajamanagerina. Giggsin viimeiseksi pelikaudeksi jäänyt kausi 2013-2014 oli joukkueelle todella vaikea, mutta hän onnistui repimään valmentamistaan neljästä ottelusta kaksi voittoa ja yhden tasapelin. Giggs jatkoi sittemmin mukana Louis Van Gaalin valmennustiimissä.

Nyt Daily Telegraph uskoo, että Giggs on lähellä saada uuden tilaisuuden valmennushommissa valioliigaseura Swansean managerina. Lehden mukaan walesilaisseuran puheenjohtaja Huw Jenkins suunnitteli tapaavansa Giggsin ennen Swansean keskiviikkoista liigacup-ottelua – jonka Swansea hävisi Manchester Citylle 1-2 – mutta tapaaminen lykkääntyi seuran yhdysvaltalaisomistajien pyynnöstä. Omistajat Steve Kaplan ja Jason Levien suhtautuvat vastahakoisesti näin aikaiseen valmentajanvaihdokseen.

Swansean italialaisesta managerista Francesco Guidolinista on tullut yksi potentiaalisimmista potkut saaneista valmentajista, sillä joukkue on voittanut vain yhden viidestä ottelustaan. Lisäksi 60-vuotiaan Guidolinin eripuraisuus joukkueen sisällä nostattaa tunteita.

Valmentaja on jo ottanut yhteen pitkään seurassa pelanneiden Neil Taylorin ja Ki Sung-yueungin kanssa, ja harjoituskauden tapahtumat USA:ssa herättävät myös kysymysmerkkejä. Lehti väittää Guidolinin jättäneen aamuharjoituksia väliin voidakseen katsoa pyöräilyn Ranskan ympäriajoja televisiosta.

Swansean valmentajanvaihdoksen uskotaan tapahtuvan ennen lokakuun maaottelutaukoa. Guidolinin tehtävä ei ainakaan helpotu, sillä joukkueen ohjelma on haastava. Seuraavaksi se saa uudelleen vieraakseen Manchester Cityn. Tulevan viikonlopun vastus on hyvävireinen Liverpool. Liverpool-peliä pidetään avainasemassa, mutta valmentaja voi vaihtua jo sitä ennen, jos City antaa Swansealle oppitunnin.

Guidolin otti valmennusvastuun Swanseassa viime tammikuussa Garry Monkin saatua potkut.