Valioliigaa on pelattu viisi kierrosta. Kuudes alkaa huomenna. Jo tässä vaiheessa kautta on noussut esiin muutamia mielenkiintoisia puheenaiheita.

Ensimmäinen niistä koskee Manchesteria. City on voittanut kauden kaikki ottelunsa, siis jokaisessa kilpailussa. Valioliigassa joukkue on myös tehnyt eniten maaleja ja päästänyt kolmanneksi vähiten. Tunnelmat ovat sen verran hyvät, että manageri Pep Guardiola ehti jo vitsailla asiasta. Lauantaina City pelaa vieraissa Swanseaa vastaan. Toki muutama pelaaja on taas sivussa, mutta lähtökohtaisesti City on ylivoimainen ennakkosuosikki. Ehkä pikemminkin voidaan puhua siitä, pysyvätkö muut joukkueet Cityn perässä.

Swnasea-Man City -ottelun kertoimet (Mr Green): 8.25-5.15-1.41

Yksi näistä muista on Manchesterin toiselta puolelta löytyvä United. Pientä kriisiä on jo ilmassa, sillä United hävisi kolme ottelua peräjälkeen ennen Liigacupissa napattua voittoa. Nyt United pelaa hallitsevaa mestaria Leicesteriä vastaan. Jos United häviää ja jos City voittaa, joukkueiden välinen ero olisi jo yhdeksän pistettä. Paniikkinappulan aika? Samat sanat pätevät Leicesteriin. Harva kauden alla uskoi Kettujen uusivan mestaruutensa, mutta europelipaikatkin katoavat nopeasti ulottumattomiin, jos ei pisteitä ala säännöllisemmin tulla.

Man United-Leicester -ottelun kertoimet (Mr Green): 1.68-4.10-5.40

Nollakerholaiset

Isoimmat kriisit löytyvät sarjataulukon alapäästä. Stoke ja Sunderland eivät ole vielä voittaneet yhtään ottelua. Molemmat ovat viidessä pelissä tehneet kolme maalia. Sunderland on päästänyt yhdeksän ja Stoke peräti 14. Eikä West Hamilla mene juuri sen paremmin. Hammersilla on kasassa kolme pistettä, kiitos 1-0-voiton Bournemouthista.

Kolmikosta jokaisella on ihan hyvä tilaisuus kiillottaa tänä viikonloppuna kilpeään. Stoke isännöi West Bromia, Sunderland Crystal Palacea ja West Ham Southamptonia. Ei siis mitään ”mahdottomia” vastuksia.

Kierroksen isoin peli?

Hyvin mielenkiintoista nähdä, millaisilla pelisuunnitelmilla Arsène Wenger ja Antonio Conte lähtevät Arsenalin ja Chelsean väliseen kohtaamiseen. Kumpi esimerkiksi haluaa hallita aktiivisesti palloa? Ja viedäänkö peli keskustaan vai laidoille? On hyvin mahdollista, että ainakin toiselta joukkueelta nähdään houkuttelevaa vetäytymistä, joka tähtää puolustuksen selustaan jäävän tilan hyödyntämiseen. Hyvin mielenkiintoiseksi peli menee, jos molemmat joukkueet pyrkivät tällaiseen shakkimaiseen taktisuuteen.

Karu fakta Arsenalin ja Chelseankin kohdalla on se, että City on karannut molemmilta jo viiden pisteen päähän. Kovin moneen pistemenetykseen ei olisi varaa, sen verran vakuuttavaa Cityn pelaaminen on ollut.

Arsenal-Chelsea-ottelun kertoimet (Mr Green): 2.35-3.55-3.15

Valioliigan kuudes kierros

Lauantai
Manchester United-Leicester klo 14.30 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Bournemouth-Everton klo 17
Liverpool-Hull klo 17 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Middlesbrough-Tottenham klo 17
Stoke-West Bromwich klo 17
Sunderland-Crystal Palace klo 17
Swansea-Manchester City klo 17
Arsenal-Chelsea klo 19.30 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Sunnuntai
West Ham-Southampton klo 18 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Maanantai
Burnley-Watford klo 22 (Viaplay)