Arsenal kohtasi Baselin Mestarien liigan ottelussa kotonaan Emirates Stadiumilla keskiviikko-iltana. Ottelussa nähtiin veljesten kohtaaminen, kun kotijoukkueen avaukseen loukkaantuneen Francis Coquelinin tilalle nousi seuran kesähankinta Granit Xhaka. Sveitsiä maajoukkuetasolla edustavan keskikenttämiehen veli Taulant puolestaan oli vierasjoukkueen avauskokoonpanossa.

Jo ottelun seitsemännellä minuutilla toimi sama akseli kuin viime lauantaina Chelseaa vastaan. Santi Cazorlan pitkä ja voimakas syöttö löysi Alexis Sánchezin, joka siirsi vapaana maalilla odottaneella Theo Walcottille. Uutta nousua tekevä laituri jätti oikea-aikaisella juoksulla kaksi puolustajaa taakseen, ja puski vapaasti tilanteeksi 1-0.

Ensimmäisen vartin aikana pallo liikkui kyllä joka puolella kenttää, mutta kotijoukkue teki selkeästi vaarallisemmat liikkeet sen kanssa, esittäen paikoin erinomaisia syöttökombinaatioita keskialueella.

Koko Clock Endin vieraskulman täyttänyt sveistiläiskannattajien ansiokasta meteliä pitänyt kaarti sai 26. minuutilla lisää turhautumisen aihetta – saman miehen taholta kuin ensimmäisessäkin maalissa. Walcott pääsi sijoittamaan todella tarkasti vasemman tolpan kautta tilanteeksi 2-0. Seinäsyötöillä rikki revityn puolustuksen puhkaisi jälleen viimeisellä syötöllään Sánchez.

33. minuutilla Hector Bellerín, Walcott ja Sánchez -trio tuhosi syöttötyöskentelyllään Basel-puolustuksen täysin silpuksi, mutta chileläinen ei onnistunut nostamaan palloa ohi maalivahti Tomas Vaclikin.

Muutamaa hetkeä myöhemmin nokikkain torjujan kanssa pääsi Bellerín – jälleen torjunta. Gunnersin vyörytys oli kuitenkin melkoista; seuraavalla minuutilla viimeistelyä pääsi yrittämään Mesut Özil – nosto ohi takatolpan. 38. minuutilla oli taas Sánchezin vuoro – veskarilta tällä kertaa loistava jalkatorjunta.

Sveitsiläiset saivat olla todella tyytyväisiä päästessään tauolle vain kahden maalin tappiolla – Arsenal vei maalintekoyritykset avauspuolikkalla 12-2.

Daily Cannon

@DailyCannon
Basel have 157.

Basel hetkittäin peliin mukaan

Toisen jakson alussa vaikutti siltä, että Arsenalin pahin nälkä oli jo tyydytetty. Ennen tunnin täyttymistä se kuitenkin loi jälleen tukun erinomaisia maalipaikkoja. Sánchez saattaa esiintyä useammankin Basel-pelaajan painajaisissa lähiaikoina; niin usein hän oli eri puolilla kenttää tehden todella nopeita ja tehokkaita liikkeitä.

63. minuutilla vieraitten islantilaispelaaja Birkir Bjarnasson pääsi ampumaan kaukaa vaarallisesti, David Ospinan torjunnasta pallo yli maalin ja Baselille kulma. Heti perään se sai toisen kulmapotkun, josta sama pelaaja oli nostaa pallon verkkoon. Veto kuitenkin sivuverkkoon.

Sanchezin seuraava täysin vapaa maalintekotilanne tuli 68. minuutilla, tämän päästessä yrittämään täysin vapaasta paikasta muutaman metrin päästä maaliviivaa. Ohjaus suuntautui kuitenkin tälläkin kertaa ohi vasemman tolpan.

70. minuutilla saatiin Basel-kannattajien päädystä aplodit Arsenal-pelaajalle, kun sveitsiläisten riveistä tammikuussa siirtynyt Mohamed Elneny tuli kentälle Alex Iwobin tilalle. Samassa vaihdossa kuultiin kotikatsomon rytmikäs ”Theo, Theo”, kun myös Walcott asteli vaihtoon, tilalle Alex Oxlade-Chamberlain. Hetkeä myöhemmin vielä vasemman puolustajan paikalla Nacho Monreal sai tehdä tilaa Kieran Gibbsille. Arsenal tyytyi selkeästi tilanteeseen, ja sai muutamalla avainpelaajalle tarpeellista lepoa. Ottelun alun kiihkeys oli jo haihtunut.

Sanchezin osumat eivät tänään olleet tullakseen. Minuuttia ennen täyttä aikaa hän pääsi ties kuinka monennen kerran kaksin maalivahdin kanssa, tällä kertaa pallo napsahti torjujan nivusiin.

Gunnersille 2-0-voitto, joukkue jatkaa kahden ottelun jälkeen lohkossa neljän pisteen turvin, jakaen sen kärkipaikan 1-3 voiton Ludogoretsista ottaneen Paris Saint-Germainin kanssa.