Italialainen Tuttosport-lehti on julkistanut 40 pelaajan ehdokaslistan vuoden 2016 Golden Boy -palkinnon saajaksi. Palkinto jaetaan kalenterivuoden parhaalle alle 21-vuotiaalle Euroopassa pelaavalle jalkapalloilijalle.

Tuttosport perusti palkinnon vuonna 2003. Nykyisin palkinnon saajan valitsee 30 eurooppalaisen lehden toimittajista koostuva asiantuntijaraati. Äänestykseen ottavat osaa mm. espanjalainen Marca, saksalainen Bild ja englantilainen Times.

Tähän mennessä 13 kertaa jaettu palkinto on mennyt peräti kuusi kertaa Valioliigassa pelanneelle pelaajalle. Manchester Unitedin Wayne Rooney voitti pystin vuonna 2004, Arsenalin Cesc Fábregas 2006, Manchester Unitedin Anderson 2008, Manchester Cityn Mario Balotelli 2010, Liverpoolin Raheem Sterling 2014 ja Manchester Unitedin Anthony Martial vuonna 2015. Rooney ja Sterling ovat toistaiseksi ainoat englantilaiset voittajat.

Kautta aikain ensimmäisenä palkinnon voitti hollantilainen Rafael Van der Vaart, jonka ura jatkuu tänä nykyä Tanskan ”suomalaisjoukkueessa” Midtjyllandissa. Palkittujen listalta löytyy lisäksi myös itse Lionel Messi. Lähes kaikista Golden Boylla palkituista pelaajista on tullut kypsällä iällä tähtiä tai jopa todellisia supertähtiä.

Tuttosport pitää tämän vuoden kisan suosikkeina Bayern Münchenissä pelaavia ranskalaista Kingsley Comania ja portugalilaista Renato Sanchesia. Valioliigan vahvin voittajakandidaatti lienee Manchester Unitedin Marcus Rashford.

Alla lista kaikista Golden Boy -palkinnon tähänastisista voittajista:

2003: Rafael Van Der Vaart, Hollanti (Ajax)
2004: Wayne Rooney, Englanti (Manchester United)
2005: Lionel Messi, Argentiina (Barcelona)
2006: Cesc Fábregas, Espanja (Arsenal)
2007: Sergio Agüero, Argentiina (Atlético Madrid)
2008: Anderson, Brasilia (Manchester United)
2009: Alexandre Pato, Brasilia (AC Milan)
2010: Mario Balotelli, Italia (Manchester City)
2011: Mario Götze, Saksa (Borussia Dortmund)
2012: Isco, Espanja (Mälaga)
2013: Paul Pogba, Ranska (Juventus)
2014: Raheem Sterling, Englanti (Liverpool)
2015: Anthony Martial, Ranska (Manchester United)