Entinen Liverpool-pelaaja Jason McAteer on Liverpool Echo -lehden mukaan avautunut masennusjaksostaan, joka alkoi pian ammattilaisuran päättymisen jälkeen. McAteer, 45, kertoi asiasta Ryan Tubridylle irlantilaisessa The Late Late Show’ssa.

– Uran päättymispäivä on kuin valonkatkaisin. Menet kotiin, eikä siellä ole mitään. Et mene takaisin seuraavana päivänä. Kaverisi eivät ole siellä, ja se on erittäin, erittäin vaikeata. Ja kyllä, kärsin totta puhuen pahasta masennuskaudesta. Menin todella sekaisin, hän sanoi.

Vuonna 2007 lopettanut McAteer edusti uransa aikana myös muun muassa Blackburnia ja Sunderlandia. Hänen mukaansa todellisuus uran päättymisestä iski silmille vasta seuraavan liigakauden alkaessa.

– Lopettamishetkellä kausi on ohi ja kaikki kaverit ovat lomalla. Sitten kausi alkaa, ja tajuat, ettei ole seuraa eikä sinulla ole sitä enää. Masennus ottaa sinusta otteen. Et ymmärrä, että olet itse asiassa tässä maailmassa. Ajattelet sen olevan normi, mutta teet omien tapojesi vastaisia asioita, jotka läheiset ystäväsi ja perheesi näkisivät, kertoi McAteer.

Sairaus vaikutti McAteeriin niin voimakkaasti, että hän harkitsi jopa riistävänsä oman henkensä.

– Tulin pisteeseen, jossa olin aivan sekaisin. Muistan yhden tietyn hetken, kun olin ajamassa Mersey-tunnelin läpi tapaamaan Harryä (poikaansa) ja viemään hänet kouluun. Ajattelin, että voisin päättää kaiken tämän nyt. Voisin kääntää auton rattia nyt ja lopettaa kaiken täysin.

Sinä iltana McAteer päätyi äitinsä luo, ja tämä järjesti ex-pelaajalle tapaamisen terapeutin kanssa. Se oli elämän suunnan muuttava päätös, ja tänä päivänä McAteer sanoo voivansa hyvin.