Vain neljä pistettä seitsemästä ottelusta kerännyt Swansea City on ottanut kyseenalaisen kunnian vaihtaa ensimmäisenä valioliigaseurana kaudella 2016-2017 manageria. Swansea ilmoitti vaihdoksesta kotisivuillaan.

Swansea antoi kenkää italialaiselle Francesco Guidolinille ja tämän koko taustaryhmälle. Guidolinille ajoitus oli henkilökohtaisesti surkea, sillä hän täyttää tänään 61 vuotta. Lähes koko uransa Italiassa valmentanut Guidolin otti ohjat Swanseassa viime tammikuussa ja luotsasi joukkueen kevään aikana putoamiskamppailusta alempaan keskikastiin 12. sijalle. Uuden kauden tulokset eivät kuitenkaan seurajohdon tavoiteasettelua vastanneet.

– Olemme tietysti pettyneitä, että tiemme Francescon kanssa eroavat. Hän ansaitsi tilaisuutensa viime kaudella tekemänsä työn jälkeen. Valitettavasti samat esitykset eivät enää jatkuneet ja koimme, että meidän on pakko muuttaa jotain mahdollisimman pian kääntääksemme joukkueen kurssin, seuran puheenjohtaja Huw Jenkin toteaa seuran tiedotteessa.

Korvaaja oli tyrkyllä Huuhkajiinkin

Swansea nimitti välittömästi Guidolinille korvaajan. Joukkueen valmennusvastuun ottaa Bob Bradley, josta tulee samalla koko Valioliigan ensimmäinen yhdysvaltalaismanageri. Bradley muistetaan parhaiten vajaat viisi vuotta kestäneestä pestistään USA:n maajoukkueen päävalmentajana. Bradleyn parhaiksi saavutuksiksi USA:n peräsimessä kirjataan neljännesvälieräpaikka MM-kisoissa 2010, Confederations Cupin kakkostila 2009 ja Pohjois- ja Keski-Amerikan mestaruusturnauksen Gold Cupin voitto vuonna 2007.

Jouduttuaan tekemään tietä Jürgen Klinsmannille USA:n maajoukkueessa kesällä 2011, Bradley valmensi parin vuoden ajan Egyptin maajoukkuetta. Tulokset olivat pääasiassa hyviä, mutta pesti purettiin Egyptin karsiuduttua vuoden 2014 MM-kisoista. Seuraavaksi Bradley valmensi kahden kauden ajan Norjan Tippeligaenin Stabaekia ja vei joukkueen mm. Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Marraskuussa 2011 Bradleyn tie vei Ranskan kakkosliigan Le Havreen, josta hänet nyt ongittiin Walesiin. Bradleyn jäähyväisotteluksi jää illan peli Sochaux’ta vastaan.

– Bob Bradley on arvostettu valmentaja, jolla on rutkasti kokemusta niin kansainvälisiltä kentiltä kuin sarjapeleistäkin. Hän tuntee hyvin seuran jalkapallofilosofian ja tuo mukanaan johtajuutta ja uutta uskoa. Valmentajanvaihdos ei ole koskaan helppoa, mutta odotamme yhteistyöstä pitkäaikaista ja luotamme siihen, että Bob tuo joukkueeseen vakautta niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin, seuran tiedotteessa kerrotaan.

58-vuotias Bradley haki tiettävästi myös Suomen maajoukkueen valmentajaksi, mutta valinta kohdistui ruotsalaiseen Hans Backeen. Bradleyn poika Michael Bradley on USA:n jalkapallomaajoukkueen kapteeni.