Kesällä 2017 ei pelata suuria kansainvälisiä jalkapalloturnauksia. Välivuoden mahdollisuus on viihdepuolella otettu huomioon, ja Lontoossa lanseerataan uusi tapahtuma. Six Star -nimellä kulkeva show on turnaus, jossa kuuden miehen allstar-joukkueet pelaavat vastakkain.

Järjestävä taho Pitch International kertoo ESPN:n mukaan, että pelaajat joukkueisiin valikoidaan hiljattain uransa päättäneistä, ansioituneista maajoukkuemiehistä. Ensimmäisessä tapahtumassa nähdään ainakin Steven Gerrard, Robert Pirès, Jay-Jay Okocha, Carles Puyol, Michael Ballack ja Deco.

Omat joukkueensa areenalle marssittavat Brasilia, Espanja, Saksa, Meksiko, Italia, Ranska, Englanti, Portugali, Australia, Nigeria, Hollanti ja Kiina.

Ensimmäinen tapahtuma nähdään Lontoon O2-areenalla 13.-16. heinäkuuta. Jatkossa vastaavia on suunnitteilla Berliiniin, Istanbuliin, Pekingiin, Sydneyyn, Miamiin ja Seattleen.

Pitch Internationalin Jonathan Rogers suunnittelee Six Starista jatkuvaa legendojen kohtaamista.

– Haluamme integroida turnauksen osaksi maailmanlaajuista jalkapallokalenteria, ja tehdä siitä ”legendojen MM-turnauksen”. Tarvitsemme yhteensä 120 pelaajaa, joista osan kanssa olemme jo päässeet sopimukseen.

42-vuotias Pirès, joka virallisesti päätti aktiiviuransa vasta hetki sitten, odottaa turnauksesta viihdearvoltaan painavaa.

– Luulen että siitä tulee mukavaa katsottavaa. Taso on korkea, ja kilpailullinen elementti on edelleen vahva.

Sekä maailman- että Euroopan mestaruudet urallaan voittanut Arsenal-legenda myöntää kuitenkin, että otteluiden kestoa on rajoitettu hyvin perustein.

– Uskoisin, että kaikki pelaajat ovat tyytyväisiä siihen että pelit kestävät vain 30 minuuttia 90 sijasta.