Tapa, jolla Sven-Göran Eriksson menetti työnsä Englannin maajoukkueen peräsimessä, kaivelee ruotsalaista yhä.

The Daily Telegraphille antamassaan haastattelussa Eriksson kertoo häneen kohdistuneen salaisen hyökkäykseen olleen yksi hirveimmistä kokemuksista hänen 40 vuotta kestäneellä urallaan jalkapallomanagerina. Ruotsalainen toteaa kamppailleensa asian kanssa vuosia.

Eriksson tuli ”Feikkisheikki” Mazher Mahmoodin huijaamaksi vuonna 2006. Mahmood työskenteli tuolloin toimittajana News of the World -lehdessä, joka hänen ja Erikssonin käymän keskustelun jälkeen uutisoi muun muassa, että ruotsalainen voisi jättää työnsä Englannin maajoukkueessa ja siirtyä Aston Villaan, jos Sheikki ostaisi seuran.

– ”Sheikki” halusi kysyä kuinka saisimme Arabiemiirikuntien jalkapalloa paremmalle tolalle. Tapasimme kahdesti. Hän näytti luotettavalta, ja minä luotan ihmisiin. En olisi voinut kuvitella kenenkään tekevän niin, en ollut kuullut sellaisesta aiemmin, Eriksson kertoi.

– Minulla oli sopimus ja rakastin työtäni. Tulevaisuudesta on kuitenkin puhuttava, ja kuunneltava, mitä muilla ihmisillä on sanottavana. Se kuuluu kaikenlaiseen työhön, mutta erityisesti jalkapalloon. Kaikkea ei voi sanoa julkisesti, sillä se hämmentää ihmisiä.

Omien sanojensa mukaan positiivisuuten taipuvaisella Erikssonilla ei ole mitään hyvää sanottavaa Mahmoodista, joka on tällä viikolla todettu syylliseksi useisiin rikoksiin.

– Jos hän joutuu vankilaan, olen siitä erittäin onnellinen. Se, mitä hän on tehnyt ihmisille, on väärin.

Eriksson on yksi lukuisista kuuluisuuksista, jotka harkitsevat oikeustoimia Mahmoodia vastaan.

– Työ Englannissa oli paras, joka minulla on ikinä ollut, ja nämä valheet veivät sen minulta. Se tuntuu tuskaiselta.