Englanti jatkaa puhtaalla pelillä jalkapallon MM-karsintojen F-lohkossa kukistettuaan lauantain kotiottelussaan Maltan 2–0.

Isäntien maaleista yli 81 700 katsojan edessä vastasivat Daniel Sturridge ja Dele Alli. Osumia olisi voinut tulla enemmänkin, sillä Englannille kertyi laukauksia peräti 20.

Englannilla on kahdesta ottelusta koossa täydet kuusi pistettä. Seuraava kamppailu on edessä 11. lokakuuta, kun vieraskentällä vastaan asettuu Slovenia.

Lauantaina Sam Allardycen oli määrä tehdä Wembleyllä kotidebyyttinsä Englannin maajoukkueen managerina. Mies joutui kuitenkin hiljattain lähtemään skandaalin seurauksena, ja penkin päässä hääri Gareth Southgate.

Tilapäisluotsi valitsi kapteeni Wayne Rooneyn keskikentälle ja antoi tämän seurakaverille Jesse Lingardille A-maajoukkuedebyytin. Southgatelle tuli jobinpostia vajaan 20 minuutin kohdalla, kun takareisivaivasta kärsinyt Ryan Bertrand joutui jättämään kentän.

Pelitapahtumia mielin määrin hallinnut kotijoukkue oli jo luonut maalintekopaikkoja ennen Sturridgen johto-maalia 29. minuutilla. Helpotuksen tunne valtasi stadionin, kun mies nikkasi pallon verkkoon Jordan Hendersonin erinomaisen syötön jälkeen.

6 Man City

Hyviä torjuntoja tehnyt Maltan veräjänvartija Andrew Hogg joutui antautumaan toistamiseen 38. minuutilla. Hogg pysäytti ensimmäisen yrityksen, mutta Alli ehti irtopalloon ensimmäisenä ja pani sen pussiin.

Ensimmäinen puoliaika sujui Englannilta mallikkaasti, mutta toisella joukkue näytti nostaneen jalkansa kaasupolkimelta, ja pelaaminen vaikutti aika ajoin jopa huolimattomalta.

Allilla oli lopussa loistava tilaisuus kasvattaa kotijoukkueen johtoa vaihtomies Marcus Rashfordin tarjoilusta, mutta pallo karkasi avopaikasta yli maalin.

Päätösvihellyksen jälkeen Englanti sai kotiyleisöltä aplodit, mutta sekaan mahtui myös joitakin buuauksia.

Englanti – Malta 2-0 (2-0)

1-0 Daniel Sturridge (29 min)
2-0 Dele Alli (37 min)

Hart, Walker, Cahill, Stones, Bertrand (19. Rose), Alli, Henderson, Rooney, Walcott (68. Rashford), Sturridge (74. Vardy), Lingard