Vaikka Manchester City keikkuukin Valioliigan kärjessä, ei puolustuksen pitävyys tyydytä alkuunkaan joukkueen tuoretta päävalmentajaa Pep Guardiolaa. Kymmenessä uuden managerin alaisuudessa pelatussa ottelussa City on pitänyt nollan vain kolme kertaa.

Katalaaniluotsi pitää ryhmänsä selkeänä heikkona kohtana käytettävissään olevia laitapuolustajia. Etenkin laitapakkien pelinteko-osaaminen ei ole lainkaan Guardiolan vaatimien taktisten standardien tasolla. Kaiken lisäksi koko nykyinen nelikko – Gael Clichy, Bacary Sagna, Pablo Zabaleta ja Aleksandar Kolarov – on jo ylittänyt 30 ikävuoden rajapyykin, ja kolmen ensiksimainitun sopimus umpeutuu tulevana kesänä.

Timesin mukaan Guardiolalle ei aseteta siirtomarkkinoilla rahallisia esteitä, joten lehti otaksuu seuran hankkivan tulevien kahden siirtoikkunan aikana peräti neljä uutta laitapuolustajaa. Hanke on Valioliigassa vertaansa vailla, ja jo pelkkien siirtosummien uskotaan nousevan helposti yli sadan miljoonan punnan (111 miljoonan euron).

Erityisesti Cityn uskotaan olevan nuoren barcelonalaislähtöisen Héctor Bellerinin perässä. 21-vuotiasta Arsenalin oikeaa laitapuolustajaa pidetään yleisesti Valioliigan nopeimpana pelaajana pelipaikallaan. Bellerinin siirtokorvauksen uskotaan asettuvan 44 miljoonan euron tietämiin. Toiselle laidalle toiveissa on Bellerinin ikätoveri, Valencian puolustaja Jose Luis Gaya. Gayan sopimuksessa on 50 miljoonan euron ulosostoklausuuli.