Englannin tilapäisluotsi Gareth Southgate nosti yhden pelaajan esiin lauantain voitokkaan Malta-ottelun jälkeen. Manchester Unitedin laituri Jesse Lingard, 23, teki MM-karsintaottelussa debyyttinsä A-maajoukkueen avausmiehistössä ja oli heti kentän parhaimmistoa.

– Jessen debyytti oli erinomainen. Hän toimi pelissä todella hyvin linkkinä ja näytti todelliselta uhkalta, Southgate kommentoi Englannin jalkapalloliiton FA:n verkkosivuilla.

– Siksi halusimme nostaa hänet avaukseen. Hänen mentaliteettinsa on erittäin vahva. Hän on kiinnostava nuori pelaaja, ja tämä tilaisuus oli kuin tehty hänelle. Hän on nauttinut Wembleyllä pelaamisesta. Hän on tehnyt täällä aiemmin kaksi maalia Manchester Unitedille, ja hän pelasi erittäin hyvän ottelun.

Englanti voitti Daniel Sturridgen ja Dele Allin maaleilla 2–0 ja esiintyi edukseen ottelun ensimmäisellä puoliajalla.

– Pelasimme hyvin avausjaksolla. Olisimme voineet ja meidän olisi pitänyt tehdä lisää maaleja, mutta heidän maalivahtinsa teki joitakin erittäin hyviä torjuntoja, kertasi Southgate.

– Tietysti olisimme halunneet antaa faneille neljä tai viisi maalia, mutta edellisissä karsinnoissa Malta hävisi Kroatiaa ja Italiaa vastaan 0–1. Heidän maalivahtinsa oli hyvä, he puolustivat monella miehellä, mutta loimme silti tilanteita ja olisimme voineet voittaa suuremmalla erolla.

– Olisimme voineet liikuttaa palloa nopeammin. Meidän on pysyttävä keskittyneinä ja huolehdittava, ettei meitä vastaan isketä vastahyökkäyksillä, mutta Slovenia on hyvin erilainen vastustaja. Malta pelasi 5-4-1-ryhmityksellä, jota olisi joka tapauksessa ollut vaikea murtaa; onnistuimme siinä, mutta voimme vielä parantaa.