Bournemouthin maalivahtivalmentaja Neil Moss uskoo, että Valioliigan maalivahtien tämän hetken ykkösnimi löytyy ”Kirsikoiden” tolppien välistä. Puolalainen Artur Boruc, 36, on ollut huippuvireessä ja pokannut muun muassa seuran kuukauden pelaajan palkinnon.

– Arturin kauden alku on ollut loistava. Hän tuli takaisin EM-lopputurnauksen jälkeen, eikä hänellä ollut juurikaan lomaa. Hän tapasi meidät (pre-seasonilla) Chicagossa, ja hänen harjoitteluasenteensa on ollut erinomainen, Moss sanoo Bournemouth Echolle.

– Hänellä on yhä kunnianhimoisia tavoitteita. Hän haluaa pelata Puolan maajoukkueessa ja olla huippumaalivahti Valioliigassa, ja – tällä hetkellä – on vaikea nähdä, että joku pelaisi häntä paremmin maalilla Valioliigassa, hän jatkaa.

Puolan maajoukkueessa Borucin edellä nokkimisjärjestyksessä ovat Łukasz Fabiański ja Wojciech Szczęsny – molemmat tuttuja nimiä Valioliigan seuraajille.

– Olen yllättynyt siitä (ettei Boruc pelaa maajoukkueessa), koska hän ollut huippuvireisin maalivahti tällä kaudella Valioliigassa. Puolan maalivahtiosasto on todella vahva. Pidän todella paljon Fabiańskista maalivahtina, ja heiltä löytyy myös Szczęsny. Lisäksi heillä on nousemassa muutama nuori, joten he tekevät taatusti jotakin oikein, koska heillä on joitakin erinomaisia maalivahteja, joiden joukkoon Artur kuuluu, toteaa Moss.