Manchester City on aloittanut kautensa vahvasti manageri Pep Guardiolan alaisuudessa. Joukkue koki kauden ensimmäisen tappionsa Valioliigassa juuri ennen maaottelutaukoa, kun Tottenham oli Citizensiä vahvempi 2-0-lukemin. City johtaa sarjaa pisteen erolla Spursiin nähden.

Urallaan mm. Real Madridia ja Brasilian maajoukkuetta valmentanut Vanderlei Luxemburgo ei ole täysin vakuuttunut Guardiolan taidoista, vaikka espanjalainen on voittanut urallaan lukuisia pystejä. Luxemburgo haluaa Guardiolalta edelleen lisää näyttöjä.

– Pep Guardiola on parempi markkinoimaan kuin valmentamaan. Hän voitti useita mestaruuksia Barcelonassa, mutta Luis Enrique on tehnyt samoin, Luxemburgo sivalsi Fox Sportille.

– Guardiola meni Bayern Müncheniin, hän valmistautui, opetteli kielen, mutta ei kyennyt samaan kuin Jupp Heynckes, joka voitti triplamestaruuden 70-vuotiaana.

Carlo Ancelotti voitti mestaruuden Milanissa, Madridissa… Guardiolan on voitettava Manchesterissa todistaakseen, että hän on parempi.

Guardiola sai osakseen kritiikkiä, kun hän ei kyennyt johdattamaan Bayern Müncheniä Mestarien liigan voittoon. Cityn ruorissa urakka on alkanut myös hieman yskien, kun Citizens jäi edellisessä Mestarien liigan ottelussaan tasapeliin Celticiä vastaan.