Brittiläinen TalkSPORT –sivusto kokosi yhteen joitain nykyisten jalkapallotähtien tai lähimenneisyyden pelimiesten lapsuuden idoleja. Kokosimme näistä ihailun ja palvonnan kohteista galleriaan parhaimmat. Selaa nostalginen kuvagalleria yltä läpi, ja palaa ajassa taaksepäin. Näitä taitoniekkoja ja maalitykkejä tämän päivän huiput ovat pihapeleissään matkineet ja seinilleen nastoilla kiinnittäneet.

Listan aloittaa koko ammattilaisuransa Southamptonissa pelannut Matt Le Tissier, joka oli Barcelona-legenda Xavin suurin lapsuuden idoli. Keskikentän taituri tunnettiin ennen kaikkea rankkarispesialistina, mutta komeista maalimääristä huolimatta ura Englannin maajoukkueessa jäi lyhyeksi. Xavin ihailu juontaa juurensa Espanjan televisiossa maanantaisin esitettyyn ohjelmaan, jossa näytettiin Valioliigan viikonlopun parhaita maaleja. Le Tissierin osumia Xavi kuvaili ”sairaiksi ja mielettömiksi”. Kun Le Tissier kuuli olleensa Xavin idoli, hän hommasi itselleen T-paidan, jonka tekstinä oli ”Xavi rakastaa minua”.

Argentiinalainen Sergio Agüero kirjoitti omaelämäkerrassaan näin: ”City-fanit eivät varmaan pidä tästä, mutta lapsena halusin aina olla Michael Owen. Olen aina pitänyt Liverpoolista.”

Manchester Unitedin Zlatan Ibrahimovic ei ihaile ainoastaan itseään, vaan myös brasilialaislegenda Ronaldoa. Zlatan on sanonut, että ”Ronaldoa parempaa pelaajaa ei enää tulekaan”.

Dimitar Berbatov on kenties Bulgarian jalkapallohistorian paras pelaaja ja yhdeksän Valioliiga-kauden veteraani. Sen lisäksi hän oli lapsena armoton Alan Shearerin fani, ja sanoi nukkuneensakin Newcastlen yhdeksiköllä varustettu pelipaita päällään. Berba turkin oli ainoa, sillä Valioliigan kaikkien aikojen parhaalla maalintekijällä ei varmasti ole ihailijoista pulaa.

Arsenal-fanien suuresti arvostama Dennis Bergkamp on kertonut ihailleensa lapsena suuresti Tottenhamin seuralegendaa Glenn Hoddlea. Tottenham-faniksi Bergkamp ei kuitenkaan ole tunnustautunut.

Sekä Cesc Fabregas että Andrés Iniesta ovat ilmoittaneet, että heidän suurin lapsuudenidolinsa oli Pep Guardiola – siis mies, josta myöhemmin tuli myös näiden miesten valmentaja. Manchester Cityä tätä nykyä valmentava Guardiola pelasi sattuneesti vieläpä samaa pelipaikkaa Cescin ja Iniestan kanssa. Kuvassamme Guardiola on yhdessä kahden muun legendan, italialaisen erotuomarin Pierluigi Collinan sekä Real Madridia nykyisin valmentavan Zinedine Zidanen kanssa.

Bayern Münchenin hirmuinen maaliruisku Robert Lewandowski ihaili nuorempana Arsenalin ranskalaiskärkeä Thierry Henrya. Lewandowski pyrki opiskelemaan kaiken, mitä Henry teki, ja opittavaa riittikin 228 Arsenal-maalin verran.

Valioliigan nuoret taiturit Oscar ja Paul Pogba ilmoittivat ihailleensa brassitaituri Kakáa. Kaká häikäisi parhaina vuosinaan Brasilian maajoukkueen lisäksi AC Milanissa ja Real Madridissa. Vuonna 2007 Kultaisen pallon voittanut Kaká on tätä nykyä 34-vuotias ja jatkaa edelleen uraansa MLS-liigan Orlandossa.

West Hamin Dimitri Payet ja Chelsean Willian ihailivat lapsena suuresti brassitaituri Ronaldinhoa ja tämän aikaansaamia näytöksiä.

Wayne Rooney on ilmoittanut 10 kautta Evertonissa pelanneen Duncan ”Big Dunc” Fergusonin omaksi lapsuuden sankarikseen. 193-senttinen Ferguson oli Evertonissa todella suosittu. Kentällä hänet tunnettiin kovista otteistaan ja korttiherkkyydestään, ja uran jälkeen kentän ulkopuolellakin on sattunut yhtä sun toista pahoinpitelyistä alkaen. Viimeksi tämän vuoden alussa Ferguson julistettiin henkilökohtaiseen konkurssiin.