Valioliigaa on pelattu seitsemän kierrosta. Katsotaan tässä kohtaa peruutuspeiliin. Ketkä kesän hankinnoista ovat (ainakin tässä vaiheessa) osoittautuneet hudeiksi?

5. Jeff Hendrick, Marten de Roon ja Ryan Mason

Nousijajoukkueille olisi elintärkeää, että ne onnistuisivat kesän isoimmissa hankinnoissaan. Toistaiseksi ei näytä hyvältä. Kaikki maksoivat yli 10 miljoonaa euroa. Merkitys omalle joukkueelle on jäänyt liian pieneksi. Se näkyy nopeasti joukkueen pelaamisessa, sillä kolmikosta jokainen operoi keskikentän keskikaistalla.

4. Lucas Pérez

Kuka edes muistaa, että Arsenal käytti kesällä 20 miljoonaa euroa uuteen hyökkääjähankintaan? Ei sinänsä järin suuri ihme, jos muistikuvia ei ole. Kaveri kun on pelannut Valioliigassa toistaiseksi 64 minuuttia ilman tehoja. Jos jotain positiivista haetaan, Liigacupissa Lucas iski Nottingham Forestin verkkoon tehot 2+1.

3. Ahmed Musa

Mestaruuden voittanut Leicester laittoi kesällä haisemaan oikein kunnolla. Seura rikkoi siirtoennätyksensä Musaan (kunnes myöhemmin Leicester hankki Islam Slimanin). Erittäin nopean Musan piti sopia erinomaisesti Kettujen pelitapaan. Toistaiseksi on jäänyt valju maku. 19,5 miljoonan euron mies on pelannut kaikki kilpailut mukaan lukien kahdeksassa ottelussa yhteensä 292 minuuttia. Tehot yhä pelkkää nollaa.

2. Borja Bastón

Viime kaudella Bastón takoi La Ligassa 18 maalia. Swanseassa innostuttiin ja päätettiin laittaa seuran siirtoennätys kertaheitolla uuteen uskoon. Toki vaivojakin on ollut, mutta silti. 18 miljoonaa euroa, vain 109 minuuttia Valioliigassa, tehot 0+0. No, ainakin Atlético Madridissa kävellään nauraen pankkiin.

1. Michy Batshuayi

39 miljoonaa euroa on paljon rahaa. Sen verran Chelsea maksoi belgialaishyökkääjästä. Historiansa aikana Chelsea on maksanut vain kolmesta pelaajasta enemmän. Ja miltä näyttää Batshuayin tilanne nyt? Viidessä valioliigaottelussa peliaikaa yhteensä vaivaiset 53 minuuttia. Spekulaatioissa on alettu väläytellä sellaista vaihtoehtoa, että 22-vuotias Batshuayi lähtisi tammikuussa lainalle. Nuorukaisen puolustukseksi on sanottava, että peliaikaan nähden tehot 1+1 ovat kovaa luokkaa.