Manchester Unitedia 2000-luvun alussa edustanut tanskalainen Mads Timm kertoo uutuuskirjassaan, että hän joutui useamman kerran manageri Sir Alex Fergusonin tulilinjalle.

BT-lehti on julkaissut Timmin kirjasta otteita verkkosivuillaan. Mies kertoo Fergusonin olleen elävä legenda jo ennen hänen saapumistaan seuraan. Timmin astuessa ensimmäisen kerran Carringtonin harjoituskeskukseen skotti oli ollut managerina 16 vuoden ajan ja voittanut kaiken voittamisen arvoisen.

– Pidin hänestä välittömästi. Hänellä oli ensinnäkin karismaa, mutta hän oli myös taitava valmentaja. On vaikea olla eri mieltä, kun näkee hänen tuloksensa, Timm toteaa.

– Hän oli kontrollifriikki ja usein motivoi pelaajia pelon avulla. Tavallaan hän oli hyvä sinä aikana ja sopi hyvin pelaajille, jotka olivat silloin Unitedissa – (David) Beckhamin, (Ryan) Giggsin ja Nevillen veljesten persoonat sopivat täydellisesti Fergusonin orja-armeijaan.

B.T.

@btdk
Dansk talent fik Alex Fergusons vrede at mærke: Din fucking idiot bt.dk/fodbold/dansk-…

Timm ei ole varma siitä, toimisiko Fergusonin johtamistyyli enää tämän päivän pelaajien kanssa.

Keväällä 2003 Timm sai kokea Fergusonin raivon useamman kerran. Ensimmäisen kerran skotti suuttui, kun tanskalainen kutsui häntä ”Alexiksi” nuorten joukkueen pelaajien edessä.

– En ole kaverisi. Olen v-ttu pomosi, Ferguson huusi.

Toisen kerran Timm joutui managerin tulilinjalle, kun tämä oli juuri raivostunut David Beckhamin pyynnöstä helikopterin käyttämiseen harjoitusmatkoilla. Heti perään skotti huomasi Timmin Porschen.

– ”V-tun idiootti”, hän sanoi minulle sillä kertaa, ja sitten menin jonkin aikaa taksilla harjoituksiin.