Englannin jalkapalloliitto vahvistaa kotisivuillaan, että maaotteluvuosi 2017 alkaa sen osalta vierasottelulla Saksaa vastaan. Ottelu pelataan Dortmundissa 22.3. Suomen aikaa klo 21.45 alkaen.

Saksa ja Englanti kohtasivat vastaavassa maaottelussa myös kuluvan vuoden keväänä Berliinissä. Tuolloin Englanti otti ikuisesta kiistakumppanistaan 3-2 -voiton Harry Kanen, Jamie Vardyn ja Eric Dierin osumilla. Ottelu oli kaikkiaan 30. maiden keskinäinen kohtaaminen, ja Englannin 13. voitto.

Neljä päivää harjoitusmaaottelun jälkeen 26.3. Englanti jatkaa MM-karsintojaan kotipelillä Liettuaa vastaan. Saksa puolestaan kohtaa samana päivänä vieraskentällä Azerbaidzhanin.

Englannin osalta jännitettävää on myös siinä, kuka joukkuetta valmentaa, sillä tilapäismanageri Gareth Southgaten sopimus kattaa tällä haavaa enää vain marraskuussa pelattavat Skotlanti- ja Espanja-ottelut. Saksan joukkueessa erityishuomiota saa Lukas Podolski, jonka pitkä ja ansiokas maajoukkueura päättyy kyseiseen Englanti-peliin.

– Fanit saavat nauttia uuden maaotteluvuoden aluksi perinteikkäästä kohtaamisesta. Mahtavatunnelmainen Dortmund on ottelulle ihanteellinen pelipaikka. Näiden kohtaamisten merkittävää historiaa fanit voivat muistella jo nyt Dortmundissa sijaitsevan Saksan jalkapallomuseon Wembley-näyttelyssä, Saksan jalkapalloliiton puheenjohtaja Reinhard Grindel hehkuttaa kansallisen liittonsa kotisivuilla.