Evertonin manageri Ronald Koeman on vihainen. Hän on vihainen Irlannin maajoukkueen valmennus- ja lääkintäjohdolle.

Miksi Koeman on vihainen? Hänen mielestään Irlannin maajoukkue leikkii Evertonin James McCarthyn terveydellä.

Keskikenttäpelaaja oli syyskuussa nivusleikkauksessa. Sitä seurasi lähes kuuden viikon sairausloma. Puolikuntoisuudesta huolimatta päävalmentaja Martin O’Neill kutsui McCarthyn maajoukkueen matkaan. Eikä siinä vielä kaikki. McCarthy pelasi täydet 90 minuuttia Georgiaa vastaan ja muutamaa päivää myöhemmin 81 minuuttia Moldovaa vastaan.

– Kun James tuli takaisin Irlannin maajoukkuereissulta, Evertonin lääkintähenkilöstöltä tuli viestiä, että häntä on ylikuormitettu valtavasti, Koeman aloitti lehdistötilaisuudessa.

– Haluaisin nähdä enemmän sitoutumista Evertonin pelaajalta, koska me maksamme hänen palkkansa. Mutta hän oli hyvin vaikeassa tilanteessa. On naurettavaa, että hänellä on leikkaus, 5-6 viikkoa sivussa, pelaa 90 minuuttia ja kolmen päivän kuluttua pelaa toiset 80 minuuttia.

”Pelaajalle hyvin vaikeaa sanoa ei”

– Totta kai hän on valtavan ylikuormitettu. En tee tätä pelaajilleni, koska he loukkaantuvat uudestaan. Jos päätöksen jättää pelaajalle, tämä joutuu vaikeaan tilanteeseen, koska hänen on valittava Evertonin ja Irlannin maajoukkueen välillä.

– Pelaajat ovat hyvin sitoutuneita Irlannin maajoukkueeseen, mutta Evertonin lääkintähenkilöstö otti yhteyttä Irlannin lääkintähenkilöstöön. Sitten hän pelaa 90 minuuttia.

– Sitä toivoisi, että Irlannin maajoukkueen lääkäri tai päävalmentaja ymmärtäisivät tällaisen asian. He kysyivät pelaajalta, onko tämä pelikunnossa. Pelaajalle on hyvin vaikeaa sanoa ei, koska hän on Irlannissa.

”Tapatte pelaajan!”

– Haluaisin, että moni pelaajani olisi mukana maajoukkuetasolla, koska se tuo hyvää kokemusta pelaajille. Mutta joskus – tai itse asiassa aika usein – sitä toivoisi, että ymmärrettäisiin pelaajaa, joka on ollut 5-6 viikkoa sivussa.

– Peluuttakaa häntä 45 minuuttia tai 60 minuuttia, mutta älkää peluuttako häntä 90:tä minuuttia ja sitten perään 80:tä minuuttia! Tapatte pelaajan!

25-vuotias McCarthy siirtyi Evertoniin kolme vuotta sitten 15,3 miljoonan euron kaupassa. Tällä kaudella hän on pelannut kaksi ottelua Valioliigassa ja yhden Liigacupissa. McCarthy pelaa lauantaina Manchester Cityä vastaan vain, jos perjantain harjoitukset sujuvat ilman ongelmia. Myös Aaron Lennonin pelaaminen on epävarmaa. Sen sijaan Romelu Lukaku, Phil Jagielka ja Leighton Baines ovat pelikunnossa.