Maajoukkuetauko on lusittu, ja valioliigafutis täyttää taas viikonlopun. Kattauksessa on monta mielenkiintoista peliä ja tarinaa.

Huomioarvoltaan isoin peli pelataan vasta maanantaina, kun Liverpool isännöi derbyssä Manchester Unitedia. Eikä se ole iso peli pelkästään huomioarvoltaan. Liverpool on kahden ja United viiden pisteen päässä sarjakärki Manchester Citystä. Molemmat siis tarvitsevat pisteitä pysyäkseen kärjen vauhdissa.

Pelaajapuolella Liverpool on saanut hyviä uutisia ottelun alla. Nathaniel Clyne ja Dejan Lovren ovat taas pelikunnossa, ehkä Adam Lallanakin. Georginio Wijnaldum sen sijaan on varmuudella sivussa. Unitedin kokoonpanosta puuttuvat näillä näkymin Phil Jones, Luke Shaw ja Henrikh Mkhitarjan.

Taktisesti ottelusta on tulossa hyvin mielenkiintoinen. Molemmat joukkueet ovat tällä kaudella hallinneet paljon palloa, mutta sekä Jürgen Kloppin että José Mourinhon erikoisalaa on tilanteenvaihtopelaaminen.

Kertoimet (Mr Green): 2.19-3.55-3.50

Kahden edelliskauden mestarit

Kierroksen avaavat Chelsea ja Leicester. Vastakkain siis mestarit vuosimallia 2015 ja 2016. Jotain kertoo Valioliigan tasaisuudesta, että tällä hetkellä Chelsea on seitsemäntenä ja Leicester vasta 12:ntena.

Asetelma on sikälikin mielenkiintoinen, että Chelsean ja Leicesterin peräsimestä löytyy italialaisluotsi. Kumpikaan ei ole vielä täysin onnistunut saamaan joukkueensa peliä uomiinsa. Chelsealle toi ylimääräistä rasitusta torstai-illan mylly, jossa leivottiin huhuja Antonio Conten potkuista. Seura kiisti tiedot.

Kertoimet (Mr Green): 1.58-4.30-6.25

Yksi pois nollakerhosta?

Potkutilanteen suhteen mielenkiintoisin kamppailu pelataan Stoken ja Sunderlandin välillä. Kumpikaan ei ole tällä kaudella voittanut vielä yhtään valioliigaottelua. Stoken saldo on kolme tasapeliä ja neljä tappiota. Sunderland on kerännyt kaksi tasapelipistettä ja hävinnyt viisi kertaa.

Molemmilla joukkueilla on runsaasti loukkaantumisia, mutta sairastuvan taakse ei voi kokonaan piiloutua. Seurojen omistusportaissa tuskin katsotaan manageria enää kovin pitkään hyvällä, jos voittosarakkeen nolla ei ala muuttua muuksi.

Kertoimet (Mr Green): 2.00-3.50-4.20

Valioliigan kahdeksas kierros

Lauantai
Chelsea-Leicester klo 14.30 (Viasat Jalkapallo HD & Viaplay)
Arsena-Swansea klo 17
Bournemouth-Hull klo 17
Manchester City-Everton klo 17 (Viasat Jalkapallo HD & Viaplay)
Stoke-Sunderland klo 17
West Bromwich-Tottenham klo 17
Crystal Palace-West Ham klo 19.30 (Viasat Jalkapallo HD & Viaplay)

Sunnuntai
Middlesbrough-Watford klo 15.30 (Viasat Jalkapallo HD & Viaplay)
Southampton-Burnley klo 18 (Viasat Jalkapallo HD & Viaplay)

Maanantai
Liverpool-Manchester United (Viasat Jalkapallo HD & Viaplay)