Lauantai-illan Valioliigan osalta päätti Lontoolaisten kohtaaminen kaupungin eteläpuolella, Selhurst Parkilla. Crystal Palacen vieraaksi saapui kautensa todella alavireisesti aloittanut West Ham. Palacella taas oli takanaan parempi lähtö liigaan kuin mitä moni osasi odottaa – viimeisimpänä näyttönä tästä 1-1-tasapeli Goodison Parkilla Evertonia vastaan.

Eaglesin ja Ironsin kohtaaminen eteni maalittomana lähes 18 minuuttia, jonka jälkeen Manuel Lanzini antoi vierasjoukkueen kannattajille aihetta. Argentiinalaisen 0-1-maali syntyi juuri pitkän loukkaantumisen jäljiltä joukkueensa mukaan palanneen Aaron Cresswellin syötöstä.

West Ham United

@WestHam
19: Fantastic goal! @Obiang14 out to @Aaron_Cresswell, who swaps passes with @dimpayet17, crosses and @maanuulanzini10 slides home! [0-1]

Avausjakso eteni aina lisäajalle, kun nähtiin jo kolmannen kerran sama tilanne tänään; epäonnistunut rangaistuspotku. Erotuomari Martin Atkinson osoitti pallon täplälle Angelo Ogbonnan taklauksen seurauksena. Christian Benteke onnistui kuitenkin ampumaan yli maalin. Tilannetta vaadittiin uusittavaksi sen perusteella, että West Hamin pelaajat liikkuivat siinä liian aikaisin. Atkinson ei kuitenkaan antanut Bentekelle toista yritystä. Sen sijaan tämä ehti vielä ennen taukovihellystä puskea pallon kertaalleen tolppaan.

Rankassa sateessa pelattu ottelu ei paljoa muita merkintöjä avausjakson osalta tilastoihin tarjonnut, mutta vieraitten manageri Slaven Bilic lienee tehnyt positiivisia sellaisia papereihinsa maalintekijän ja syöttäjän lisäksi ainakin Dimitri Payetin ja yritteliään Simone Zazan kohdille.

Alan Pardew teki tauolla kaksi vaihtoa; ulos kentältä Joe Ledley ja Martin Kelly, sisään Yohan Cabaye ja suurelle yleisölle vielä hieman tuntemattomampi tekijä Zeki Fryers.

Jos Benteke ei saanut nimeään pöytäkirjaan ensimmäisen jakson lopussa, toisella puoliskolla se onnistui – varoitus 48. minuutilla.

Cresswellin paluu ei lopulta sujunut yhtä hyvin kuin miltä ottelun alussa näytti. Puolustaja onnistui poimimaan minuutin sisään kaksi varoitusta, ja tuli ajetuksi ulos. Hammers sai siis pelata kokonaisuudessaan lähes 20 minuuttia alimiehityksellä.

Palace ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään miesylivoimaansa, vaan Hammers nappasi todella tärketä kolme vieraspistettä Lanzinin maalilla.

Squawka

@Squawka
West Ham beat Crystal Palace to record their first away win of the season across all competitions.

Stopping the rot.