Jalkapallo kansainvälistyy koko ajan, ja Valioliigassakin kansalaisuuksien kirjo on todella laaja. Pelaajia löytyy kaikilta mantereilta runsaasti, ja suurimmat tähdet Zlatan Ibrahimovicista ja Paul Pogbasta Sergio Agüeroon ja Kevin De Bruyneen kantavat jonkin muun maan kuin Ison-Britannian passia.

FourFourTwo tarkasteli lähemmin valioliigaseurojen ilmoittamia 25 pelaajan kokoonpanoluetteloja ja näihin ilmoitettuja pelaajien kansallisuuksia. Kaikkiaan pelaajia on Valioliigassa 62 eri maasta, eikä Suomi valitettavasti kuulu tällä hetkellä niiden joukkoon.

Englantilaispelaajia Valioliigasssa pelaa 160. Eniten englantilaisiin luottaa viime vuonna Valioliigaan noussut Bournemouth, jolla oman maan kasvatteja on 15, ja päälle vielä yksi skotti. 16 brittipelaajaan yltää niin ikään Hull, mutta sen 16:sta britistä vain 10 on englantilaisia. Lisäksi joukkoon mahtuu viisi skottia ja yksi pohjoisirlantilainen. Top 5:n täydentävät 15 britin Burnley, sekä 14 brittipelaajan Crystal Palace ja West Bromwich.

Suurseurojen kotimaisuusaste on merkittävästi alhaisempi. Eniten brittejä mestarisuosikkien joukosta löytyy 10 britin Tottenhamilta. Manchester Unitedilla brittejä on yhdeksän (kaikki englantilaisia) ja Arsenalilla kahdeksan. Liverpoolin riveistä löytyy seitsemän brittiä ja Chelsean kokoonpanosta neljä (molemmilla kaikki englantilaisia). Hännänhuippuna on Manchester City, jonka rosterissa on vain kolme brittipelaajaa.

Manchester Cityn kanssa ykköspaikan jakaa Watford, joka ottaa samalla haltuun Valioliigan epävirallisen muukalaislegioonan tittelin. Watfordin riveistä löytyy peräti 19 eri kansallisuutta, joten joukkuetta voi hyvällä syyllä kutsua monikulttuurisuuden ilmentymäksi. Toiseksi eniten eri kansallisuuksia on Sunderlandilla, 16. Tässä tilastossa perää pitäviltä Bournemouthilta, Burnleylta, Chelsealta ja Hullilta löytyy eri kansallisuuksia 9.

Lähde: FourFourTwo