Middlesbrough’n manageri Aitor Karankalla riittää puntaroitavaa kokoonpanon suhteen, kun joukkue isännöi sunnuntaina Watfordia. Middlesbrough on voittanut ainoastaan sarjajumbo Sunderlandin ja seitsemän ottelun pistesaalis on vaatimaton kuusi pinnaa.

Osasyynä alkukauden vaisuuteen on avainpelaajien Álvaro Negredon ja Gastón Ramírezin alisuorittaminen, joka johti Karankan päätökseen jättää miehet penkille maaottelutaukoa edeltäneestä West Ham -ottelusta. Middlesbrough kuitenkin tarvitsee kovapalkkaisen Negredon ja joukkueen pelinteon ytimessä operoivan Ramírezin onnistumisia menestyäkseen, joten Karanka toivoo miesten pikkuhiljaa heräilevän.

– Kauden alussa he halusivat näyttää maailmalle, kuinka hyviä pelaajia he ovat. Penkitin heidät kuitenkin West Ham -ottelussa ollakseni reilu kentällä kovasti hommia paiskivia pelaajia kohtaan. Katsotaan nyt, miten Negredo ja Ramírez reagoivat, Karanka sanoo The Guardianissa.

– Parhaimmillaan Álvaro Negredo voi olla kuin (Christian) Benteke tai (Romelu) Lukaku. Mutta hänen pitää olla parhaimmillaan.

31-vuotias Negredo teki parhaalla La Liga -kaudellaan 2012-2013 peräti 25 maalia, mutta alkukauden aikana Valioliigassa verkko on heilunut kerran. Espanjalainen onkin lähellä menettää avauksen paikkansa Valioliigassa tällä kaudella debytoineelle skotille Jordan Rhodesille.

– Tiesin, että tästä voi tulla Negredolle vaikeaa. Hän aloitti kauden hyvin, mutta rentoutui ja menetti paikkansa. Hän alkaa oppia, että täällä kaikkein tärkein asia on joukkue, Karanka muistuttaa.

Viekö Fischer Ramírezin pelipaikan?

Vielä suurempi huolenaihe Karankalle on pelintekijä Ramírezin alavire. Uruguaylainen oli kantavia voimia Middlesbrough’n viime kauden sarjanousussa, mutta syksy on ollut vaisu.

– Minulle kymppipaikka on todella, todella tärkeä. Voin peluuttaa siinä myös Viktor Fischeriä, Cristhian Stuania tai Stewart Downingia, mutta Gáston on parhaimmillaan tärkeä pelaaja meille. Hän saa Álvaron parhaat puolet esiin, Karanka pyörittelee.

Etenkin tanskalainen Fischer kärkkyy ahnaasti Ramírezin pelipaikkaa, mikäli uruguaylainen ei pääse valioliigarytmiin kiinni.

– Viktor parantaa koko ajan. Alku oli hänelle vaikea pelitemmon ja uuden maan takia, mutta hän parantaa. Viktor on myös voimakas luonne, ja siksi hankimmekin hänet tänne. Jotta säilymme Valioliigassa, tarvitsemme vahvoja luonteita, Karanka naulaa.