Manchester City komeilee Valioliigan kärjessä, mutta seuralla pyyhkii hyvin myös taloudellisesti. Manchester Evening Newsin mukaan City teki 20,5 miljoonaa puntaa eli 22,8 miljoonaa euroa voittoa kaudella 2015–2016, vaikka se rikkoi siirtoennätyksensä. Liikevaihtokin nousi 391,8 miljoonaan puntaan eli 435,9 miljoonaan euroon.

Puheenjohtaja Khaldoon Al Mubarakin mukaan terveet talousluvut ja huippumanageri Pep Guardiolan saapuminen merkitsevät sitä, että seura on siirtymässä ”uuteen, kriittiseen aikaan”. City on tehnyt voitollisen tuloksen nyt kahtena vuonna peräkkäin, kun vielä kaudella 2011–2012 tappiota tuli peräti 98 miljoonaa puntaa eli 109 miljoonaa euroa.

Kevin De Bruyne siirtyi Cityyn viime vuonna seuran ennätyssummalla. Miehistö vahvistui myös muun muassa Raheem Sterlingillä ja Nicolas Otamendillä.

– Manchester City on nyt saavuttanut urheilullisen ja kaupallisen kypsyyden tason, jonka avulla molemmat ruokkivat toisiaan. Uskon kauden 2016–2017 edustavan uuden kriittisen ajanjakson alkua Manchester Cityn evoluutiossa, Al Mubarak toteaa.

– Tiedämme, että meidän käytössämme on pelilliset, valmennukselliset ja kentän ulkopuoliset kyvyt suurten asioiden saavuttamiseen englantilaisessa ja eurooppalaisessa jalkapallossa tulevina vuosina.