Portsmouthin ja Stoken ex-hyökkääjä Vincent Péricard, 34, kertoo The Sun -lehdelle masennuksestaan. Psykiatriset sairaudet ovat saaneet saarivaltakunnassa viime aikoina palstatilaa nyrkkeilijä Tyson Furyn paljastusten myötä, ja ranskalainen päätti avautua omista kokemuksistaan.

– Joillakin ihmisillä on itsetuhoisia taipumuksia. Se kävi minunkin mielessäni, mutta en olisi koskaan toteuttanut sitä. Olin onnekas, mutta en pystynyt jatkamaan, Péricard kertaa.

– Minulla oli suuria vaikeuksia asettua alueelle. Sain siirron uuteen joukkueeseen (Stoke) ja uusien fanien eteen. Sain kritiikkiä, koska en pelannut hyvin. Harjoituksiin meneminen aamuisin oli erittäin haastavaa, ja heijastusvaikutus oli se, etten halunnut pelata. Sanoin olevani sairas, enkä harjoitellut, hän jatkaa.

– Harjoitusten jälkeen lukitsin oven, suljin ikkunat ja pimeässä huoneessa tunsin olevani arvoton, enkä selviytyisi. Tilanne meni niin pahaksi, että menin managerin (Tony Pulis) luo. Sanoin, etten kykene selviytymään ja tarvitsen tauon. Olin noidankehässä.

Vuosina 2006–2009 Stokea edustanut Péricard lopetti uransa jo vuonna 2011 henkisten ongelmien takia. Hän kertoi julkisesti masennuksestaan jo joitakin vuosia sitten.