Lauantaina kello 17 Suomen aikaa alkoi yhteensä seitsemän ottelua Valioliigassa. Burnley onnistui kotonaan lyömään Evertonin, West Ham hankki pisteet viime hetkellä. Stoke sysäsi vaikeaa jaksoa läpikäyvän Hullin entistä syvempään pimeyteen, Leicester hoiteli Crystal Palacen. Middlesbrough latisti Arsenal-managerin syntymäpäivän.

Avausjaksoilla yhteensä vain kolme maalia

Ensimmäinen maali nähtiin Hullissa, kun Xherdan Shaqiri vei vierasjoukkue Stoken johtoon. Sveitsiläinen pamautti pallon Ryan Shawcrossin syötöstä oikeaan ylänurkkaan.

3 - Each of Xherdan Shaqiri's last three Premier League goals have come from outside the box. Blaster.

Burnley järkytti kotonaan Evertonia 39. minuutilla Sam Vokesin toimesta. Walesilainen upotti vetonsa boksin rajalta alakulmaan.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin maali myös hallitsevan mestarin, Leicesterin kotistadionilla. Ahmed Musa sai nimiinsä Kettujen avausosuman Crystal Palacea vastaan. Kesähankinnat osoittivat tilanteessa arvoaan; syötön maaliin antoi Islam Slimani. Musalle kyseessä oli ensimmäinen osuma Valioliigassa.

Emiratesilla vietettiin syntymäpäiviä Arsenal-manageri Arsène Wengerin täyttäessä 67 vuotta. Harvinaislaatuisesti myös seuran suuromistaja, kannattajien vähemmän rakastama Stan Kroenke nähtiin stadionilla.

Gunners painoi päälle ensimmäisen vartin, pallo oli koko ajan vieraitten rangaistusalueen rajoilla. Ensimmäiset todella vaaralliset tilanteet loi kuitenkin Middlesbrough, ja sai pallon kertaalleen jo ylärimaan. Isännät kuitenkin selvisivät onnellaakin usemmasta perättäisestä vieraitten huippupaikasta.

Vaikka Arsenal piti palloa enimmäkseen hallussaan, sekosi sen peli ensimmäisten Boro-tilanteiden jälkeen. Etenkin Adama Traore ja Gastón Ramírez aiheuttivat todellisia ongelmia kotijoukkueelle, jota maalivahti Petr Cech piti torjunnoillaan pelissä.

Shaqiri avasi myös toisten jaksojen maalihanat

Hullin tuska kotikentällään lisääntyi, kun ottelua Stokea vastaan oli käyty 50 minuuttia. Shaqiri jälleen Pottersin maalintekijänä, vapaapotkusta tilanteeksi 0-2.

Premier League

@premierleague
📸 Same left foot, same result, same Shaqiri... #HULSTK

Yannick Bolasie toi Evertonin tasoihin Burnleyssa tunnin kohdalla. Entinen Crystal Palace -pelaaja sai syötön tilanteeseen Romelu Lukakulta. Tämä ei kuitenkaan riittänyt Sean Dychen joukkoja vastaan; kanadalainen Scott Arfield iski Burneylle 2-1 ajassa 90+2.

Match of the Day

@BBCMOTD
Bolasie and Lukaku have combined for four Premier League goals this season, more than any other duo.

bbc.in/2ewuY04 #BUREVE

Shinji Okazaki osui King Powerilla 64. minuutilla. Japanilainen sai pallon boksissa reboundista, ja vei Leicesterin kahden maalin karkumatkalle Palacea vastaan. Lisää tuli 80. minuutilla Christian Fuchsin toimesta, 3-0. Etelä-lontoolaisten kiri alkoi hieman myöhään, Yohann Cabaye teki Eaglesin kavennuksen 85. minuutilla.

Arsenal ei lopultakaan löytänyt avainta Boron puolustuksen murtamiseen, ja kaikki tapahtumat huomioiden saa olla tyytyväinen jopa tasapeliin.

Squawka

@Squawka
Arsenal have failed to score at home in the league for the first time in 12 games, stretching back to February 2016.

No way through.

West Ham onnistui kukistamaan Sunderlandin viime hetkillä. Winston Reidin maalin syntyaika 90+4.