Pep Guardiolan valinta korvata Joe Hart Manchester Cityn maalilla Claudio Bravolla ihmetytti Englannissa elokuussa. Keskiviikkona ihmettelyä riitti lisää, kun chileläisvahti hölmöili itselleen Mestarien liigassa entistä seuraansa Barcelonaa vastaan typerän ulosajon (lue uutinen tästä).

Vaikka Guardiola arvostaa hyvin jalalla pelaavia peliä avaavia maalivahteja, Everton-koppari Maarten Stekelenburg noudattaa roolin perinteisempiä tehtäviä.

– Maalivahtien päätehtävä on torjua palloja. Tulen Ajaxin akatemiasta ja olen tottunut pelaamaan jalallakin. Ihmiset eivät kuitenkaan saa unohtaa, että maalivahdin päätehtävä on torjua. Kaikki muu apu joukkueelle on plussaa, Stekelenburg sanoi Expressille.

Stekelenburgin mielestä maalivahdin rooli on muuttunut viime vuosina enemmän kokonaisvaltaiseksi.

– Se alkoi siitä, kun maalivahdit eivät saaneet kiinni palloja, joita puolustajat pelasivat taakse. Nyt heidän on oltava hyviä jalalla ja korkeissa palloissa. Me pelaamme Evertonissakin maalivahdin kautta, mutta emme halua ottaa sillä liikaa riskejä. Päästäisimme muuten maaleja, hollantilaisvahti perusteli.