Yhdeksän kierrosta takana, kymmenes edessä. Luvassa on taas mielenkiintoista valioliigafutista.

Tilastomielessä katseet kohdistuvat kierroksen avaavaan kamppailuun, jossa Sunderland isännöi Arsenalia. Joukkueet löytyvät lähestulkoon sarjataulukon ääripäistä. Arsenal on toisena, mutta tasapisteissä Manchester Cityn kanssa. Sunderland puolestaan pitää perää surkealla kahden pisteen potilla.

Sunderlandilla on mahdollisuus tehdä kyseenalaista historiaa. Jos Sunderland häviää kahdella maalilla, se jakaa tittelin historian huonoimmasta kauden aloituksesta yhdessä Man Cityn kanssa. City keräsi kaudella 1995-96 kaksi pistettä kauden ensimmäisestä kymmenestä ottelusta. Joukkueen maaliero oli tuolloin -12. Sunderlandin maaliero näyttää nyt lukemaa -10. Kolmen maalin tappiolla Sunderland ottaisi ”tittelin” itselleen.

Hämmentävä yksityiskohta on sekin, että Sunderland ei ole koskaan voittanut, kun Jack Rodwell on ollut avauskokoonpanossa. Sellaisia pelejä on kuitenkin ollut jo 32… Sekin lajinsa ennätys.

Sunderlandin tilannetta ei ainakaan paranna se, että joukkueen sairastuvalla on seitsemän pelaajaa. On niitä poissaoloja Arsenalillakin, mutta Tykkimiesten materiaali on himpun verran leveämpi. Aaron Ramsey muuten on taas pelikunnossa, joten siinä taas yksi seuraamisen arvoinen aspekti.

Kertoimet (Mr Green): 8.70-5.10-1.40

Kärjessä hyvin tasaista

Viime kierros oli jokseenkin poikkeuksellinen. Valioliigan 11 kärkijoukkueesta vain kaksi voitti oman ottelunsa. Yhdeksän kierroksen jälkeen tilanne onkin hyvin tasainen. Cityllä, Arsenalilla ja Liverpoolilla on 20 pistettä, Chelsealla ja Tottenhamilla vain pinna vähemmän.

Kärkiviisikosta Arsenalilla on ennakkoon ajatellen selvästi helpoin peli. Mielenkiintoisia kamppailuja käydään sinänsä monella muullakin paikkakunnalla. Hyvä kysymys on esimerkiksi se, pystyykö Leicester hyödyntämään vastaiskujaan Tottenhamin korkealla pelaavaa puolustuslinjaa vastaan. Entä meneekö Man Cityllä sormi suuhun, kun pitää pelata vieraissa Tony Pulisin West Bromia vastaan?

Asiantuntijamme Kimmo Kantola pureutuu pelitapa-analyysissään sunnuntaina pelattavaan otteluun Everton-West Ham. Evertonilla on ollut hyvän alun jälkeen hieman vaikeuksia, kun taas Hammers on heikon alkukauden jälkeen parantanut viime viikkoina otteitaan.

Valioliigan 10. kierros

Lauantai
Sunderland-Arsenal klo 14.30 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Man United-Burnley klo 17 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Middlesbrough-Bournemouth klo 17
Tottenham-Leicester klo 17
Watford-Hull klo 17
West Bromwich-Man City klo 17
Crystal Palace-Liverpool klo 19.30 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Sunnuntai
Everton-West Ham klo 15.30 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Southampton-Chelsea klo 18 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Maanantai
Stoke-Swansea klo 22 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)