Lauantai-iltapäivä on erityinen Michael Keanelle. Hän nimittäin pelaa Burnleyn väreissä rakastamaansa seuraa, Manchester Unitedia vastaan.

Lähes 15 vuotta sitten, Keane oli ensimmäistä kertaa katsomassa ottelua Old Traffordilla. Hänen unelmansa oli pelata vielä joskus suosikkiseuransa ja Sir Alex Fergusonin alaisuudessa. Unelma toteutui. Keanella on lämpimiä muistoja managerilegendasta.

– Jos kävelit hänen ohitse käytävällä, hän aina pysähtyi ja kysyi kuinka voit, vaikka olin todella nuori poika, Keane muisteli The Timesin haastattelussa.

– Pelkäsin häntä hieman, koska kuka hän oli, mutta hän oli aina loistava.

Vuosia vierähti ja Keane kolkutteli edustusjoukkueen portteja. Tuolloin Ferguson kehotti ottamaan oppia kokeneilta toppareilta, kuten Nemanja Vidiciltä ja Rio Ferdinandilta.

Kevin Davies oli iso ja vahva mies, enkä voittanut pääpalloja häntä vastaan. Vida neuvoi: Kun pallo on ilmassa, erotuomari ei välttämättä katso sinua, joten tönäise pelaajaa hieman horjuttaaksesi tämän tasapainoa ja hyppää ajoissa, jolloin hänen on rikottava sinua”. Pelasin myöhemmin Daviesia vastaan, ja voitin paljon pääpalloja, Keane muisteli.

– Rio oli idolini, kun olin nuori. Hän oli loistava nuorten pelaajien kanssa. Rio auttaa minua jatkuvasti.

Viimeinen ottelu Unitedissa

Keane oli avauskokoonpanossa, kun United kärsi nöyryyttävän 0-4-tappion MK Donsia vastaan Liigacupissa. Muutamaa päivää myöhemmin hän siirtyi lainasopimuksella Burnleyn riveihin. Sopimus vaihtui pysyväksi tammikuussa.

– Ottelun jälkeen tiesin heti, että United-urani olisi ohi. Ajattelin, kuinka vaikeaa siitä on toipua (Louis) van Gaalin kaltaisen managerin alaisuudessa, kuinka armoton hän voisi olla, Keane muisteli.

– En koskaan puhunut van Gaalin kanssa. Se oli ikävää. Olisin halunnut tietää, mitä hän ajatteli ja kuulla sen häneltä.

Ottelun jälkeen tiesin heti, että United-urani olisi ohi.

Keane sai lähtöhetkillä tukea muutamalta Unitedin organisaatioon kuuluvalta henkilöltä.

– He sanoivat: ”Todista heidän olevan väärässä, osoita kuinka hyvä olet”. Se antoi minulle sisäistä voimaa tehdäkseni töitä vielä enemmän, Keane jatkoi.

– Ollessani nuorena valtava United-kannattaja, unelmani oli pelata Unitedissa ja voittaa Valioliiga ja Mestarien liiga. Oli järkyttävää, kun sitä ei ollut tapahtumassa. Tiesin silti, että minulla voi olla edessä mahtava ura.