Valioliiga-kierroksen maanantai-iltana täydentäneessä ottelussa bet365-stadiumilla kotijoukkue paranteli osakkeitaan reilusti Swansean kustannuksella. Vaiherikkaan ottelun päätteeksi Pottersille voitto luvuin 3-1. Sarjasijoitus nousi kertaheitolla viisi pykälää, kahdenneksitoista.

Jo kolmannella minuutilla kotijoukkue kylvi halloween-kauhua vieraittensa niskaan. Xherdan Shaqirin antama kulmapotku ajautui Joe Allenille, jonka vedosta kimmonneen pallon hoiti yli viivan Wilfried Bony. Maalin suhteen siis esillä suhteellisen tuttuja nimiä, joista kahdella viimeksi mainitulla on taustaa myös Swansean paidassa.

Premier League

@premierleague
Back to haunt his former club... Since leaving Swansea, @wilfriedbony has scored three #PL goals against them #STKSWA

Joutsenet saivat oikeastaan ensimmäisen hyökkäyksensä aikaan kahdeksannella minuutilla. Tilanteen päätteeksi Gylfi Sigrudsson keskitti, ja Wayne Routledge puski pallon ohi Lee Grantin. Tilanne 1-1, ja vitsailu ottelu ennakoidusta tylsyydestä rauhoittui Twitterissä melko nopeasti.

John Wilson🇬🇧🇳🇿🇨🇦🇦🇺

@MancinisPizza
Hands up anybody who thought Stoke v Swansea would be a goalfest...
Hands down you liars.

Vauhdikkaan avauskympin jälkeen pelattiin hieman enemmän odotusten mukaan. 21. minuutilla tosin Stoken Charlie Adam latasi valtavan pommin boksin ulkopuolelta – tolppaan. Muutama minuutti tästä, ja Sigurdsson pääsi vapauttamaan loistovedon kohti Potters-maalin ylänurkkaa, vain hieman yli riman.
Maalipuut olivat jälleen koetuksella Adamin toimesta 33. minuutilla, tällä kertaa Sigurdsson-tyyppinen kierre kohti ylänurkkaa ristikkoon.

WhoScored.com

@WhoScored
Charlie Adam: No player has struck the woodwork more times in the Premier League this season than Adam (3) #STOSWA

Tolpat eivät tämänkään jälkeen saaneet kotijoukkueelta rauhaa. 38. minuutilla oli Marko Arnautovicin vuoro. Itävaltalainen harhautti Lukasz Fabianskin ulos tilanteesta, mutta sijoitti pallon vasemman pystypuun juureen.

Huolimatta kotijoukkueen kehikkopommituksesta Swansea pääsi vaikean oloisen alun jälkeen peliin hyvin mukaan. Routledgella oli hyvä mahdollisuus tehdä jo illan toisensa neljänkymmenen minuutin jälkeen, Grant kuitenkin sai oikein sijoittuneena kätensä kovan vedon tielle. Tauolle tasatilanteessa 1-1.

Kymmenen minuuttia tauon jälkeen vieraille sattui musta hetki. Ensin pallonmenetys sekavien vaiheitten jälkeen keskikentällä, seuranneesta tilanteesta Ramadan Sobhi ajoi boksiin ja hoiti pallon maalille, josta Alfie Mawsonin ohjasi sen omiin. 2-1.

Bony teki toisen maalinsa illalle 73. minuutilla, puskettuaan Allenin taisteleman pallon lähietäisyydeltä sisään, 3-1.

Squawka

@Squawka
3': Joe Allen assists Wilfried Bony
73': Joe Allen assists Wilfried Bony

Two former players coming back to haunt Swansea tonight.

Negatiivisemmalla puolella Stoken uutisiin kuuluivat Shaqirin loukkaantuminen jo ensi jaksolla, sekä Arnautovicin korttitilin täyttyminen.

Stoke-Swansea
1-0 (Bony 3.)
1-1 (Routledge 8.)
2-1 (Mawson, oma maali 55.)
3-1 (Bony 73.)