Arsenal aloitti tiistai-illan Mestarien liigan ottelunsa Sofiassa katastrofaalisen huonosti – 15 minuutin sisällä se oli jo kahden maalin tappioasemassa Ludogoretsia vastaan. Aivan lopussa kuitenkin seisoi kiitos; lopputulos 2-3.

Ensimmäisen osuman takana 12. minuutin kohdalla oli bulgarialaisten Jonathan Cafú. Tämä pääsi vapaapotkun jälkeisen Arsenalin huonon merkkauksen johdosta ampumaan pallon volleysta ohi David Ospinan.

Vain kolme minuuttia myöhemmin asialla oli Keseru, jonka maalista osasyyn saa ottaa kontolleen tilanteesta ulos pelattu Kieran Gibbs. Arsenalille perinteisen huono marraskuu näytti todellisia kasvojaan jo varhaisessa vaiheessa.

Gunners palasi mukaan peliin Granit Xhakan maalilla 20. minuutilla. Sveitsin maajoukkuemies pamautti pallon vasurilla vasempaan alakulmaan, Mesut Özilin syötöstä aivan päätyrajalta.

Kahden maalin järkytyksestä toivuttuaan Arsenal tuli kuin tulikin vielä ensi jaksolla tasoihin. Viikonloppuna takaisin kentille kahden maalin merkeissä palannut Olivier Giroud puski toisen kentille vasta palanneen, Aaron Ramseyn noston verkkoon 42.minuutilla.

Lee Hurley

@HLeeHurley
Aaron Ramsey two assists in his last two. Olivier Giroud three goals in two.... Options

Tauolle painajaismaisesta alusta huolimatta tasatilanteessa 2-2.

Toisen jakson alku ei -Gunnersin onneksi- ollut samanlainen kuin ensimmäisen. Pohjois-Lontoolaiset hakivat innokkaammin voittoa, mutta jättivät myös takalinjansa hieman haavoittumiselle alttiiksi.

Lohkon kärjessä ennen päivän kierrosta tasapisteissä Arsenalin kanssa ollut Paris Saint-Germain johti tässä vaiheessa otteluaan, ja vanhat merkit näyttivät taas oleman ilmassa. Daily Cannon kiteytti tilanteen brittiläisen kuivalla huumorilla.

Daily Cannon

@DailyCannon
If this ends as it is, Arsenal will get to the knock out stage of CL 17th season in a row. Ludogorets were formed 15 years ago.

Hetkeä myöhemmin tieto Baselista kertoi, että kotijoukkue on tasoittanut pariisilaisia vastaan.

If it ends as it is, we're top of the group with equal points as PSG. A winner here would be amazing.

Toiveeseen vastasti 87. minuutilla Mesut Özil.

4 - Four of Arsenal's last six Champions League goals have been scored by Mesut Özil. Magnificent.

Arsenalille kolme pistettä. Myös PSG kuitenkin nousi viimeisellä varsinaisen peliajan minuutilla voittoon, joten lohkon kärki jaetaan edelleen pisteiden valossa. Arsenal kuitenkin maalierolla ykkösenä.