Mestarien liigan lohkovaihe on puolivälin krouvissa. Kolme kierrosta takana ja kolme edessä.

Illan herkkupalana nähdään toistamiseen Manchester Cityn ja Barcelonan kohtaaminen. Barcelonan etulyöntiasema on melkoinen, sillä joukkue on kerännyt kolmelta ensimmäiseltä kierrokselta täyden yhdeksän pisteen potin. Maalisuhdekin on komea: 13-1.

Cityn olisi pakko kairata pisteitä kotiin, sillä joukkue on voittanut kolmesta pelistään vasta yhden. Borussia Mönchengladbach kaatui avauskierroksella selvästi 4-0, mutta sen jälkeen City kompuroi 3-3-tasapelin Celticiä vastaan. Rajuin isku tuli pari viikkoa sitten, kun Barca kyykytti Cityä Camp Noulla lukemin 4-0.

Joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta ei voi vetää kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä, sillä City pelasi noin 40 minuuttia alivoimalla. Tuossa vaiheessa Barca johti 1-0.

Mielenkiintoa otteluun tuovat pelaajavalinnat. Edellisessä kohtaamisessa punaisen ottanut Claudio Bravo on pelikiellossa, joten Cityn maalia vartioi kakkosvahti Willy Caballero. Vastaavasti Barcelonan pelaajista pelikiellossa on Jérémy Mathieu. Barcan puolustusosasto on muutenkin repaleinen, sillä City-pelissä loukkaantuivat Gerard Piqué ja Jordi Alba. Myös Andrés Iniesta ja Aleix Vidal ovat sairastuvalla.

Barcelona on ennakkosuosikki, mutta City osoitti jo avauskohtaamisessa, että se pystyy horjuttamaan katalaaneja. Kannattaa seurata etenkin sitä, miten joukkueet reagoivat tilanteenvaihtoihin. Viime kohtaamisessa Barca rokotti Cityä pallonriiston hetkillä.

Kertoimet (Mr Green): 2.90-3.65-2.45

Arsenal haaveilee lohkovoitosta

Arsenal kohtaa tänään toista kertaa bulgarialaisen Ludogoretsin. Lähtökohtaisesti luvassa on yksipuolinen näytös, vaikkakin nyt pelataan Bulgariassa.

Ensimmäisen osan Arsenal vei peräti maalein 6-0. Mielenkiintoista oli se, että Tykkimiehet antoi pallonhallinnan vastustajalleen (43-57). Maalipaikat Gunners kuitenkin voitti 19-10 ja etenkin maalia kohti suuntautuneet laukaukset (12-3) olivat Arsenalin heiniä.

Arsenalilla on tämän illan pelissä oikeastaan kaksi tavoitetta. Toki ensimmäinen on voitto. Ei tarvitse tulla 6-0-lukemin, mutta voitto pitäisi saada, jotta mahdollisuudet lohkovoittoon pysyvät mahdollisimman hyvinä. PSG kun on Arsenalin tavoin saalistanut kolmesta pelistä seitsemän pistettä.

Toinen tavoite on se, ettei lisää pelaajia loukkaantuisi. Arsenalilta puuttuvat illan ottelusta Theo Walcott, Lucas Pérez, Per Mertesacker, Danny Welbeck, Chuba Akpom ja Héctor Bellerín.

Kertoimet (Mr Green): 8.25-5.25-1.40

Mestarien liiga tiistaina

Besiktas-Napoli klo 19.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Atlético Madrid-Rostov klo 21.45 (Viasat Hockey, Viaplay)
Basel-PSG klo 21.45 (Viaplay)
Benfica-Kiovan Dynamo klo 21.45 (Viaplay)
Ludogorets-Arsenal klo 21.45 (Viasat Sport, Viaplay)
Manchester City-Barcelona klo 21.45 (Yle TV2, Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Borussia Mönchengladbach-Celtic klo 21.45 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
PSV-Bayern München klo 21.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)