Vahid Hambo oli alkuvuodesta 2015 yksi suomalaisen jalkapalloilun puhutuimmista nimistä. Nuori hyökkääjäkolossi oli viimeistellyt viidessä liigacupin ottelussa Inter Turulle viisi maalia ja kahdessa Suomen Cupin ottelussa neljä osumaa. Viidessä kevään aikana pelaamassaan Veikkausliigan ottelussa Hambon tehotilastoon kirjattiin neljä maalia ja kaksi maalisyöttöä. Myös Pikkuhuuhkajissa verkot heiluivat ja A-maajoukkuekin toistui puheissa yhtenään.

Sitten alkoi loukkaantumiskierre, joka ei ole päästänyt Hamboa otteestaan. Hambo oli Veikkausliiga-kauden 2015 aikana pelikunnossa enää aniharvoin, mutta alkukauden aikana annetut näytöt riittivät siirtoon Brightoniin kesällä 2015. Lasaretin puolelta maaleja on kuitenkin vaikeaa tehdä. Kaudella 2015-2016 Hambo esiintyi vain viidessä Brightonin reservijoukkueen ottelussa – useimmiten vaihdosta – eikä saanut maalitiliään auki.

Ennen uuden kauden alkua kaikki näytti vaihteeksi hyvältä, kunnes Hambon ura otti taas loikan taaksepäin.

– En ole kolmeen kuukauteen koskenut palloon. Minulla on ollut polven kanssa taas ongelmia, 21-vuotias Hambo kertoo Iltalehden tuoreessa haastattelussa.

Seurajoukkueensa Brightonin paidassa pelasi edellisen kilpailullisen ottelun huhtikuussa. Pre-seasonilla helsinkiläissyntyinen Hambo pelasi omien sanojensa mukaan 6-7 ottelua, mutta juuri ennen kauden alkua polvi otti harjoituksissa jälleen osumaa, ja kilpailukauden aloitus lykkääntyi hamaan tulevaisuuteen. Tilanne luonnollisesti syö miestä, mutta Hambo uskoo itse palaavansa pian Brightonin harjoitusvahvuuteen.

– Rankkaa on ollut viime aikoina. Kaverit pelaavat, ja itse on joutunut olemaan sisällä. Mutta ei voi mitään. Tällaista tämä on. Huonoa tuuria tai jotain. Mennään päivä kerrallaan.

Hambon sopimus Brightonin kanssa päättyy tulevana kesänä, eikä jatko seurassa ole lainkaan varmaa. Kotimaassa kiinnostusta miestä kohtaan on luonnollisesti paljon, ja viime vuonna annetut näytöt lienevät monen muunkin seuran muistissa.

– Pitää saada polvi kuntoon. Sitten katsotaan, missä mennään ja missä pelataan. Sopimus loppuu kesällä, ja tammikuussa aukeaa siirtoikkuna. Ei voi sanoa mitään, kun ei ikinä tiedä. Fudiksessa voi tapahtua mitä tahansa.