Kello 17 Suomen aikaa lauantaina alkaneissa otteluissa Sunderland haki vierasvoiton, Manchester City puolestaan jäi valtavasta hallinnasta huolimatta kotonaan tasoihin Middlesbroughn kanssa. Voitto myös Burnleylle, West Ham ja Stoke tasasivat pisteet.

Sam Vokes vei Burnleyn johtoon Palacea vastaan jo ottelun toisella minuutilla poimittuaan reboundin.
Vieraat ottivat tämän jälkeen ottelua paremmin hallintaansa, mutta myös seuraava maali merkittiin kotijoukkuelle, asialla 15. minuutilla Johann Gudmundsson. Läpisyötön tilanteeseen antoi terävänä tähänkin otteluun lähtenyt Vokes.

Kev Blundell

@kevin_blundell
Sam Vokes has now scored as many Premier League goals (4) this season as Zlatan Ibrahimovic... from 39 fewer shots.

Bournemouth siirtyi Dean Courtilla johtoon Dan Goslingin maalilla 11. minuutilla. Keskityksen tarjoili Adam Smith.

Sunderland palasi peliin Victor Anicheben tasoituksella reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Pallo upposi Cherries-maalin ylänurkkaan tolpan kautta. Nigerialaisen edellinen liigaosuma syntyi toukokuussa 2015.

Manchesterin Etihadilla ottelu noudatti ennalta arvattua käsikirjoitusta, isäntien painaen täydellä höyryllä alusta asti. Boron puolustus, joka on tällä kaudella jo nollannut muun muassa Arsenalin vieraskentällä, kesti Cityn hallitessa palloa jopa yli 80-prosenttisesti.

Rahul Vaidyanath

@RV_ETSports
Boro had an excellent 0-0 at #Arsenal - weathered early storm, created good chances, can be banana skin #MCFC have to avoid - #EPL #MCIMID

David Silvan, Kevin De Bruynen ja Jesus Navasin kautta pyöritettyjen hyökkäysten tuloksina syntyi tukku maalipaikkoja, mutta ne pallot jotka puolustuksen läpäisivät, pysähtyivät Victor Valdésiin. Vähän ennen 40 minuutin täyttymistä maalivahti sai reiteensä ikävän näköisen haavan Navasin nappuloista. Peliä jatkettiin useampi minuutti ennen hoitotoimenpiteitä.

43. minuutilla vierasjoukkueen bussiin tuli reikä. Sergio Agüero kurotti jalkansa De Bruynen keskitykseen, eikä Valdés ehtinyt vastaan; 1-0. Avauspuolikkaan aikana Citylle merkittiin 18 maalintekoyritystä, Middlesbroughlle ei ainuttakaan.

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
Kevin De Bruyne has been directly involved in 38 goals in 56 games for Man City across all competitions.

What an assist!
Sergio Agüero has now scored 150 goals for Manchester City in just 223 games.

Amazing record.

Maalittomassa tilanteessa tauolle mentiin vain Lontoossa, jossa West Ham ja Stoke eivät ensimmäisen jakson aikana saaneet eroa toisistaan aikaiseksi.

Boro tuli tauolta hereillä – ja tasoihin

Álvaro Negredo oli lähellä tehdä todellisen unelmamallin 48. minuutilla. Espanjalainen näki Claudio Bravon olevan ulkona maaliltaan, ja lähetti ylänurkkaa kohti suuntautuneen vedon keskiviivalta. Chileläinen ehti kuitenkin peruuttaa viime hetkellä ohjaamaan pallon yli maalin. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Adam Forshaw oli lähellä tasoitusta päästessään yrittämään lähietäisyydeltä. Bravo oli käsineen kuitenkin ajoissa paikalla.

Ottelu oli toisella jaksolla huomattavasti ensimmäistä tasaisempi, myös Boro piti ajoittain palloa, ja sai hyökkäyksiä aikaan. Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa Pep Guardiola haki penkiltä tehoa hyökkäykseen – Ilkay Gündogan teki tilaa Nolitolle.

Kaikesta huolimatta Middlesbrough tuli kuin tulikin tasoihin. Marten De Roon nousi puskuun ohi Gaël Clichyn, ja ohitti Bravon. Tässä vaiheessa pelattiin lisäajan ensimmäistä minuuttia.

Ottelu päättyi lukemiin 1-1, ja Middlesbrough on näin ottanut tasapelipisteen vieraskentällä molemmilta Valioliigan kärkijoukkueilta.

Sunderlandin roikkuminen pisteen syrjässä vaikeutui, kun Steven Pienaar otti toisen varoituksensa myötä ulosajon Bournemouthissa. Toista jaksoa oltiin ehditty tässä vaiheessa pelata alle 15 minuuttia.

4 - Steven Pienaar has been sent off four times in the Premier League, all while playing under David Moyes. Trigger.

Sunderlandille tuomittiin kuitenkin rangaistuspotku, jonka Jermain Defoe upotti osoitteeseensa 75. minuutilla – veto yläkulmaan ja Black Cats johtoasemaan vajaamiehisenä. Vierasvoitto lukemin 1-2.

B/R Football

@brfootball
“What do you mean we’re winning?”

Connor Wickham löysi maalijyvänsä taas Burnleyssa, ja toi Crystal Palacen maalin päähän kotijoukkueesta tunnin pelin jälkeen. 80 minuutin jälkeen Eagles nousi jo tasoihin rankkarilla, josta Christian Benteke onnistui, 2-2. Rangaistuspotku tuomittiin Matthew Lowtonin käsivirheestä.

Vieraiden upeasta noususta huolimatta Burnley vei täydet pisteet, kun Ashley Barnes iski joukkueelle 3-2-maalin ajassa 90+4.

Kun Lontoon olympiastadionilla oltiin palloilt tunti ja viisi minuuttia, rikkoutui nolla viimeisessäkin kello 17 alkaneessa ottelussa. Maalin takana West Hamin tämän kauden kaikki kaikessa; Dimitri Payet syöttäjänä, puskumaali Michail Antoniolle.

West Ham United

@WestHam
Heads-up from @Michailantonio

6️⃣️ goals this season
6️⃣️ headers

[1-0] #COYI #WHUSTK

Irons ei saanut johtoasemastaan kauaa nauttia; Bojan Krkic toi Stoken tasoihin oltuaan vasta neljä minuuttia kentällä, yhdeksän minuuttia ottelun avausosumasta.