Republikaanien ehdokkaaksi politiikan ulkopuolelta saapunut liikemies Donald Trump valittiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Amerikan Yhdysvaltojen uudeksi presidentiksi. Trumpin vaalivoitto tuli monille yllätyksenä ja erittäin monille myös järkytyksenä.

Myös jalkapallomaailmassa reagoitiin 70-vuotiaan Trumpin voittoon. Trumpia tukeviakin kommentteja lienee olemassa, mutta pääasiassa sosiaalinen media täyttyi epäuskoisista ja kauhunsekaisista twiiteistä.

– En voi uskoa näkemääni. Tämä on niin noloa, Tottenhamin belgialaispuolustaja Jan Vertonghen twiittasi ja jatkoi:

– Haluaisin jutella Trumpin kannattajien kanssa ja kysyä, mitä heidän päässään liikkuu. En vain onnistu löytämään sellaisia.

Jan Vertonghen

@JanVertonghen
Can't believe what I'm seeing. This is so embarrassing #ElectionNight

Jan Vertonghen

@JanVertonghen
Would love to speak to someone who's actually pro Trump to see what's going on in their head but I just can't find them...

– MLS-unelmani loppu?, kysyy puolestaan omassa twiitissään Bayern Münchenin espanjalaispelaaja Javi Martínez, joka on ilmeisesti suunnittelut tulevaisuudessa Yhdysvalloissa pelaamista.

Vaalitulos tuntui järkyttäneen myös Manchester Cityn Vincent Kompanyn mielenrauhaa:

– WTF. Pannaan ympäri maailmaa idiootteja valtaan ja katsotaan, mitä tapahtuu. Seuraavan sukupolven tosi-TV, Kompany kirjoitti.

Vincent Kompany

@VincentKompany
Wtf.. Let's put all the idiots around the world in power and see what happens. Next gen reality TV. #SadWorld

– Tuntuu siltä, kuin olisin Ranskassa ja Brexit tapahtuisi uudelleen. En voi uskoa tätä, entinen Irlannin maajoukkuepelaaja Kevin Kilbane kirjoitti.

Kevin Kilbane

@kdkilbane77
This feels like being back in France watching #brexit all over again. I can't believe it.. #USElection2016

Donald Trumpin valtakausi Yhdysvaltain 45. presidenttinä alkaa 20.1.2017.