Arsenalissa kuusi erinomaista kautta vuosina 2000-2006 pelannut Robert Pires toivoo saavansa tutusta organisaatiosta uuden työtehtävän. Pires on myöntänyt The Sunin haastattelussa tavoittelevansa Tykkimiesten urheilutoimenjohtajan pestiä.

– Kyllä, se on tavoitteeni. En tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, mutta minun pitää puhua siitä omistajien ja (manageri) Arsene Wengerin kanssa. Rakastaisin sitä työtä, sillä minusta on mahtavaa jutella pelaajien kanssa. Jos saan jonain päivänä homman, voin jatkaa työtäni jalkapallon ja parissa ja vieläpä nimenomaan Arsenalissa, Pires sanoo.

43-vuotias Pires voitti Arsenalin paidassa kaksi valioliigamestaruutta ja häntä pidetään yleisesti yhtenä Arsenalin seurahistorian parhaista pelaajista. Virallisesti Pires päätti pelaajauransa vasta tämän vuoden helmikuussa 42-vuotiaana. Vielä viime vuonna hän pelasi Intian pääsarjassa FC Goan riveissä.

– Minulla on hyvät välit managerin kanssa. Osaan työskennellä pelaajien kanssa ja voin neuvoa nuoria pelaajia. Siksi pelaajien ja minun välille voisi kehittyä hyvä suhde, jo nyt Arsenalin valmennuksessa mukana oleva Pires sanoo.

– Olen onnekas, sillä saan yhä joskus treenata ykkösjoukkueen kanssa.

Arsenalin kultakauden tähdistä monet ovat suuntautuneet valmentajauralle, mutta Piresin tähtäimessä valmentaminen ei toistaiseksi ole. Patrick Vieira valmentaa New York City FC:tä, Thierry Henry on Belgian apulaisvalmentaja ja Freddie Ljungberg valmentaa Arsenalin junioreita.

– Tällä hetkellä en suunnittele valmentamista. Thierry, Patrickilla ja Freddiellä on hyvä tulevaisuus valmentajina, mutta minulla ei ole edes valmentajalisenssiä.

Lähde: ESPN