Zlatan Ibrahimovic on tunnettu vuosien varrella armottomana viimeistelijänä. Manchester Unitedin entisen valmentajan Fabio Capellon mukaan näin ei kuitenkaan aina ollut.

Capello paljasti Premium Sportsille Zlatanin olleen aiemmin epäitsekkäämpi. Ruotsalaista Juventuksessa viime vuosikymmenellä valmentanut italialaisluotsi opetti omien sanojensa mukaan hyökkääjästä tänä päivänä tunnetun maalipyssyn.

Oppimateriaalina toimivat legendaarisen hollantilaishyökkääjä Marco van Bastenin maalivideot.

– Juventus-pestin alussa huomasin hänen olevan heikompi kuin luulin potkaisutilanteissa. Hän ei ollut myöskään vahva ilmassa. Ibrahimovic rakasti enemmän syötellä kuin tehdä maaleja. Minä halusin hänen olevan armottomampi maalin edessä ja kehittävän viimeistelytaitoja, Capello muisteli.

– Zlatanilla oli samat kyvyt kuin van Bastenilla, joten laitoin hänet katsomaan videoita hollantilaishyökkääjästä. Neuvoin häntä seuraamaan van Bastenin liikkeitä rangaistusalueen sisällä ja tapaa, jolla hän tekee maaleja. Ibra ymmärsi sen välittömästi. Tulokset puhuvat nyt puolestaan.

Zlatan on tehnyt uransa aikana 300 liigamaalia eri Euroopan huippusarjoissa. United-hyökkääjä on nähty aikaisemmin Serie A:n ja Valioliigan lisäksi La Ligassa sekä Ranskan Ligue 1:ssa.