Täksi kaudeksi Evertoniin Crystal Palacesta siirtynyt Yannick Bolasie oli Kongon Demokraattisen Tasavallan sankari, kun maan edustusjoukkue haki tärkeän 2-1 -vierasvoiton Guinesta Afrikan MM-karsinnoissa. 27-vuotias Bolasie pyssytti rangaistusalueen ulkopuolelta joukkueensa voittomaalin aivan yläriman alle ottelun 56. minuutilla.

𝐓𝐎𝐅𝐅𝐄𝐄 𝐓𝐕

@ToffeeTVEFC

Vain kaksi minuuttia ennen Bolasien osumaa Fulhamin Neeskens Kebano oli tuonut joukkueensa tappioasemasta tasoihin.

Ranskassa syntynyt Bolasie on ollut Evertonin avauskokoonpanossa poikkeuksetta elokuun lopusta lähtien. Kentän laidalla viihtyvä pelimies on ollut yksi Valioliigan tehokkaimmista maalipaikkojen järjestelijöistä ja syöttötilastoon miehelle on kirjattu neljä maalisyöttöä. Maalinteossa Bolasie on onnistunut Valioliigassa kertaalleen.

Kongon Demokraattinen Tasavalta on kahden ottelun jälkeen Tunisian kanssa täysin pistein (6) Afrikan karsintojen A-lohkon kärjessä. Vain lohkovoittajalle on luvassa paikka Venäjän vuoden 2018 MM-turnaukseen.

Kongon Demokraattinen Tasavalta on pelannut MM-kisoissa kerran aiemmin. Vuonna 1974 maan nimi oli vielä Zaire, ja tuolloin se oli ensimmäinen Saharan eteläpuolinen Afrikan maa, joka selviytyi mukaan MM-turnaukseen. Kyyti itse kisoissa oli kuitenkin kylmää, sillä se hävisi Saksassa pelatuissa kisoissa kaikki kolme peliään yhteismaalierolla 0-14.