Gareth Southgaten koeaika Englannin maajoukkueen väliaikaisena managerina on päättymässä tiistain Espanja-otteluun. 46-vuotias valmentaja johdatti perjantaina The Three Lionsin suurinumeroisimpaan voittoon pikkuveli Skotlannista yli 40 vuoteen.

Tuon ottelun jälkeen näyttää todennäköiseltä, että tappioilta toistaiseksi välttynyt Southgate saisi itselleen pysyvän managerin paikan. Myös Liverpoolin hyökkääjälegenda Fowler puoltaa tätä ratkaisua.

– Se on melko todennäköistä, että he ovat halunneet työn Southgatelle. Nyt siis ei ole enää järkeä aikailla. Liipaisin pohjaan vaan. Tehkää sopimuksesta pysyvä ennen Espanjan kohtaamista, Fowler vaati Mirrorin haastattelussa.

Fowler pelasi omalla urallaan 26 ottelua Englannin maajoukkueessa. Entinen Liverpool-pelaaja ehdotti myös Southgatelle kokenutta ja kaiken voittanutta korvaajaa Vicente del Bosqueta apuvalmentajaksi.

Del Bosque johdatti Espanjan vuosikymmenen alussa MM- ja EM-kultaan. 65-vuotias valmentaja jäi eläkkeelle tämän kesän EM-kisojen jälkeen.

Fowlerin mielestä FA voisi houkutella hänet vielä Southgaten avustajaksi.

– Southgate voisi ehkä löytää avustajan, jolla olisi kokemusta turnausten voittamisesta. Del Bosque voisi olla ideaali valinta. Hän on vasta eläköitynyt ja voittanut kaiken Espanjan kanssa. FA voisi pystyä houkuttelemaan hänet Southgaten avuksi, Fowler vihjaa.