17-vuotias Tottenham-juniori Dylan Duncan sai täysin yllättäen kutsun Englannin maajoukkueen harjoitusvahvuuteen. Englanti kohtaa tiistai-iltana ystävyysottelussa Espanjan, ja Wayne Rooneyn ja Ryan Bertrandin oltua pikkukolhujen takia sivussa, treeneihin kaivattiin lisävoimia täyden kenttämiehityksen saamiseksi.

Keskikentällä operoiva Duncan debytoi Tottenhamin alle 21-vuotiaiden joukkueessa viime vuoden lokakuussa, mutta aikuisten joukkueessa häntä ei ole vielä nähty. Kutsu A-maajoukkueen treeneihin olikin suuri yllätys, vaikka Englannilla onkin pitkä perinne lupaavien juniorien palkitsemista A-maajoukkuekutsulla.

Terry Venables kutsui kesän 1996 EM-kisojen alla nuoret Rio Ferdinandin ja Frank Lampardin A-maajoukkueen treenivahvuuteen. Ferdinand debytoi A-maajoukkueessa vain vuotta myöhemmin 19-vuotiaana, mutta Lampardin piti odottaa maajoukkuedebyyttiään vuoteen 1999.

Aina varhainen maajoukkuekutsu ei kuitenkaan takaa suurta tulevaisuutta jalkapalloilijana. Fabio Capello hälytti yllättäen vuonna 2010 James Shean mukaan maajoukkuetreeneihin, mutta AFC Wimbledonia pidemmälle Shea ei ole urallaan päässyt. Viime vuonna A-maajoukkueen mukana treenannut 17-vuotias hyökkääjä Dominic Solanke puolestaan ei ole lyönyt itseään vielä lainkaan seuratasolla läpi sopimuskiistojen takia.

Lähde: The Telegraph