Vain pari viikkoa sen jälkeen, kun Chelsea hankki nykyisen tähtipelaajansa Eden Hazardin Ranskan liigan Lillestä kesällä 2012, seura osti myös Edenin pikkuveljen Thorgan Hazardin. Isoveljestä Chelsea tosin pulitti 40 miljoonaa euroa, kun pikkuveljestä maksettiin Lensille vain 500 000 euroa.

Thorgan Hazard ei lopulta kuitenkaan pelannut otteluakaan Chelsean ykkösjoukkueessa, ja ainoa esiintyminen Chelsean edustusasussa oli yksi reservijoukkueessa pelattu peli. Tie vei jo syksyllä 2012 lainapestille Belgian liigan Zulte-Waregemiin, jossa hän viipyi kahden kauden ajan. Viimeisillä kolmella kaudella Hazard on pelannut Bundesliigan Borussia Mönchengladbachissa – ensin lainalla ja viimeisten kahden kauden aikana Mönchengladbachin omana pelaajana.

Nuorempi Hazard ei kuitenkaan jossittele sillä, että tilaisuus Chelseassa jäi saamatta. Häntä olematon näyttöpaikka Chelseassa ei yllättänyt lainkaan.

– Kun allekirjoitin Chelsean kanssa sopimuksen, tiesin, etten jäisi sinne. Oli hieno tilaisuus allekirjoittaa sopimus suurseuran kanssa, mutta tiesin, että tarvitsen peliaikaa näyttääkseni taitoni, Thorgan Hazard keroo belgialaisessa Het Nieuwsbladissa.

Hazard tiesi isoveli-Edenin hankinnan auttaneen sopimuksen synnyssä, muttei haluaa vähätellä omiakaan taitojaan.

– He hankkivat minut, koska minulla oli potentiaalia ja olin hyvä pelaaja. Kaikki tietävät, että Edenin hankinta auttoi asiaa, mutta eivät he silti sokeasti kaikkia veljeksiä hanki. Eivät Frank Lampardin tai John Terryn veljet ole pelanneet Chelseassa. He uskoivat minuun ja maksoivatkin minulle jotain. Eivätkä he ihan väärässä olleet. En toki ole yhtä pitkällä kuin Eden, mutta kehityn koko ajan paremmaksi.

”Olisivatko De Bruyne ja Lukaku ansainneet enemmän näyttöpaikkoja?”

Chelseata Thorgan Hazardin hankinta hyödytti myös taloudellisesti. Mönchengladbach maksoi Hazardista kahdeksan miljoonan siirtosumman, ja aiemmat lainahinnat mukaan lukien lontoolaisseura teki Hazardilla noin 9 miljoonaa euroa voittoa. Hazard ymmärtää hyvin siirtostrategiaa, mutta uskoo, että Chelsealla on jossiteltavaakin.

– He ostavat mielellään nuoria pelaajia ja kehittävät heitä rauhallisesti. Kaikki nuoret belgialaiset – Kevin De Bruyne, Charly Musonda ja Romelu Lukaku – lainattiin eteenpäin. Siinä iässä tarvitaan peliaikaa. Ehkä Chelseassa kuitenkin nyt ajatellaan, että (Manchester Cityn) De Bruynelle ja (Evertonin) Lukakulle olisi pitänyt antaa enemmän tilaisuuksia, Hazard pohtii.

Valioliigan terävimmällä huipulla nyt loistavat De Bruyne ja Lukaku vaihtoivat maisemaa, mutta ainakin Chelsea teki heilläkin taloudellista voittoa siirtomarkkinoilla. De Bruynesta Chelsea nettosi Transfermarktin mukaan noin 14 miljoonaa euroa ja Lukakusta 17 miljoonaa. Toki molempien jälleenmyyntiarvo on nykyisellään huomattavasti suurempi.

23-vuotias Thorgan Hazard on ottanut koko ajan suurempaa roolia Mönchengladbachin keskikentällä ja on ollut tehokas niin Bundesliigassa kuin eurokentilläkin. A-maajoukkueessa Hazard debytoi vuonna 2013. Viime viikolla pelattu ystävyysottelu Hollantia vastaan oli miehen uran toinen A-maaottelu.