Vaikka Sunderland onkin Valioliigan peränpitäjänä, ovat nuoren maalivahdin Jordan Pickfordin hyvät otteet herättäneet huomiota. Pickford palkittiinkin kutsulla Englannin maajoukkueeseen marraskuun maaotteluihin.

22-vuotias Pickford on selvästi nuorin viime aikoina Englannin maajoukkueen mukana olleista maalivahdeista ja nykyisten veräjänvartijoiden ainoa 90-luvulla syntynyt. Joukkuetoveri Victor Anichebe onkin vakuuttunut, että Pickfordista voi tulla tulevaisuudessa vielä Englannin maajoukkueen ykkösvahti.

– Kaikki näkevät, että Jordan on laadukas nuori maalivahti. Hän tekee uskomattomia pelastuksia. Hän on yksi parhaista nuorista maalivahdeista, joita olen nähnyt, ja olen nähnyt useita, Anichebe toteaa Newcastle Chroniclessa.

– Hän on ilmiömäinen, ja jos hän pitää jalkansa maassa ja jatkaa kovaa työntekoa, hänestä tulee jonain päivänä Englannin ykkösvahti.

Pickford sai tilaisuutensa Sunderlandin ykkösvahtina Vito Mannonen loukkaannuttua elokuussa. Nuorukainen ei takuulla hevin luovu pelaavan vahdin paikastaan, ja hyvät otteet voivat poikia pian myös suurempien seurojen houkutteluja.

– Sunderlandin fanit eivät pidä tästä, mutta suurseurat voivat hyvinkin lähestyä häntä. Toistaiseksi hän on kuitenkin meillä ja pelaa todella hyvin, Anichebe muistuttaa.