Barcelona julkisti keskiviikkona uuden nelivuotisen paitasponsorisopimuksen japanilaisen elektroniikkajätin Rakutenin kanssa. Sopimuksen taloudellinen arvo on todella merkittävä, sillä Barcelona saa Rakutenilta vuosittain 55 miljoonaa euroa ja mahdolliset menestysbonukset päälle.

Jalkapallomaailman arvokkain paitasponsorisopimus Barcelonan ja Rakutenin diili ei kuitenkaan ole, vaan ykköspaikka on edelleen tukevasti Manchester Unitedin hallussa. Yhdysvaltalainen autovalmistaja Chevrolet maksaa Unitedille vuosittain 71 miljoonaa euroa.

Espanjalainen AS-lehti on julkistanut top 10 -listan jalkapallomaailman arvokkaimmista paitasponsorisopimuksista. Kärkikymmenikköä dominoi Valioliiga, sillä listalle mahtuu peräti kuusi englantilaisseuraa.

1. Manchester United (Chevrolet), 71 miljoonaa euroa
2. Barcelona (Rakuten), 55 miljoonaa euroa (+ bonukset)
3. Chelsea (Yokohama Tyres), 55 miljoonaa euroa
4. Arsenal (Fly Emirates), 40 miljoonaa euroa
5. Bayern München (Telekom), 33 miljoonaa euroa
6. Real Madrid (Fly Emirates), 32 miljoonaa euroa
7. Paris Saint Germain (Fly Emirates), 28 miljoonaa euroa
8. Manchester City (Etihad Airways), 27 miljoonaa euroa
9. Liverpool (Standard Chartered), 27 miljoonaa euroa
10. Tottenham (AIA), 21 miljoonaa euroa

Sponsorien osalta kärkikymmenikkö on tukevasti aasialaisissa käsissä, sillä vain kolme kymmenestä paitasponsorista tulee Aasian ulkopuolelta. Ainoat eurooppalaiset top 10:ssä ovat Bayern Müncheniä sponsoroiva saksalainen teleliikenneyhtiö Telekom ja Liverpoolin paitasponsori, monikansallinen pankki Standard Chartered, jonka kotipaikka on Lontoossa. Huomiota herättää sekin, että lentoyhtiö Fly Emirates sponsoroi peräti kolmea listan seuraa: Arsenalia, Real Madridia ja Paris Saint Germainia.