Entinen valioliigahyökkääjä John Hartson pohtii BBC:n verkkosivujen kolumnissaan Manchester Unitedin managerin José Mourinhon käyttäytymistä.

Portugalilainen on herättänyt tällä kaudella huomiota moittimalla pelaajiaan – esimerkiksi Luke Shaw’ta ja Chris Smallingia – julkisesti. Hartsonin mukaan pelaajien kritisoimisessa suljettujen ovien takana ei ole mitään väärää, mutta julkinen haukkuminen ei välttämättä ole oikea lähestymistapa.

”Olen yllättynyt siitä, että Mourinho on jo tehnyt sitä niin paljon, niin pian, otettuaan ohjat kesällä. Mikä tahansa lauantain Arsenal-ottelun lopputulos onkaan, hänen pitäisi miettiä hyvin huolellisesti sen tekemistä uudelleen”, Hartson toteaa.

BBC Sport

@BBCSport
"Mourinho could end up doing more harm than good"

➡️ bbc.in/2g2uUrJ

”Voitte olla aivan varmoja siitä, että hän tekee sen vain, koska on turhautunut ja haluaa reaktion joukkueeltaan, mutta Mourinho saattaa päätyä tekemään enemmän harmia kuin hyvää. Hän saattaa haluta muuttaa seurakulttuuria, mutta riskinä on pukukopin luottamuksen menettäminen, ja kun vahinko on tapahtunut, on lähes mahdotonta korjata suhdetta pelaajiin”, hän lisää.

Muun muassa Arsenalia ja West Hamia 16-vuotisen ammattilaisuransa aikana edustanut Hartson muistuttaa, että Mourinholle kävi niin viime kaudella Stamford Bridgellä. Chelsean pelaajat käytännössä lopettivat pelaamisen managerilleen.

”Minusta vaikuttaa siltä, että Mourinho on valinnut, keitä haukkua ja nostaa esiin, joten käytössä on ehdottomasti jonkinlainen strategia. Mielestäni se ei kuitenkaan toimi tällä hetkellä hänen kannaltaan.”