Mestarien liigaa pelataan taas. Luvassa on lohkovaiheen viides kierros, joten jatkopaikkoja aletaan sinetöidä.

Valioliigasta on tänään tuttuun tapaan mukana kaksi joukkuetta: Tottenham ja Leicester. Spursin ja Kettujen lähtökohdat ovat hyvin erilaiset.

Tottenham on käytännössä pakkovoiton edessä. Joukkue on saanut neljästä ottelusta kasaan vain neljä pistettä, mikä oikeuttaa lohkon kolmospaikkaan. Tänä iltana Spurs kohtaa vieraskentällä lohkoa johtavan Monacon, jolla pisteitä on kahdeksan. Monacon ja Tottenhamin väliin mahtuu vielä kuusi pistettä kerännyt Bayer Leverkusen, joka pelaa tänä iltana ilman Roman Eremenkoa operoivaa TsSKA Moskovaa vastaan.

Tottenhamilla on rutkasti parannettavaa. Kauden ensimmäisessä Monaco-pelissä Spurs hallitsi palloa ja loi tuplasti niin paljon maalipaikkoja kuin ranskalaisryhmä. Maalit kuitenkin merkittiin Monacolle 2-1. Tuossa pelissä Spursin ainokaisen viimeistellyt Toby Alderweireld on sivussa, kuten ovat UEFA:n mukaan myös Kyle Walker, Érik Lamela sekä Ben Davies. Monacon ainoa kysymysmerkki on João Moutinho.

Pelillisesti on mielenkiintoista nähdä, kumpi joukkue pääsee pelaamaan vahvuuksillaan. Tämän kauden Mestarien liigassa molemmat joukkueet ovat käyttäneet aika lailla saman verran lyhyitä syöttöjä. Hyökkäyksissä on käytetty eri kaistojakin suunnilleen samassa suhteessa. Selkeänä erona Tottenham on lyönyt paljon pitkiä palloja pystysuuntaan, kun taas Monaco on hakenut maalipaikkoja laitakeskitysten kautta.

Fakta on joka tapauksessa se, että Monacolle riittää jatkopaikkaan tasapeli. Tottenhamillekin se saattaa vielä tässä vaiheessa riittää, mutta se riippuu lohkon toisen ottelun tuloksesta. Ainoastaan voitto parantaisi Spursin asemia merkittävästi. Silloin joukkueella olisi vielä saumat lohkovoittoonkin päätöskierroksella.

Kertoimet (Mr Green): 2.77-3.40-2.70

Leicester jatkopaikan kynnyksellä

Leicesterin tilanne on huomattavasti Tottenhamia parempi. Neljän ottelukierroksen jälkeen Claudio Ranierin ryhmä johtaa G-lohkoa. Kasassa on kolme voittoa ja yksi tasapeli maalisuhteella 5-0. Porto on jäänyt kolmen ja Kööpenhamina viiden pisteen päähän.

Kaiken lisäksi Leicester isännöi tänään Club Bruggea, joka on hävinnyt kaikki neljä otteluaan maalisuhteella 1-10. Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Leicester voitti vieraissa selvästi 3-0.

Jos Leicester tänään nappaa vähintään tasapelin, se varmistaa paikkansa pudotuspeleissä. Voitto veisi joukkueen jo lähelle lohkovoittoa, jolloin Ketut välttäisi lähtökohtaisesti kovimmat vastustajat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Pelillisesti kannattaa seurata sitä, kumpi joukkue saa pelin virtauksen hallintaansa. Sekä Leicester että Club Brugge käyttävät paljon pitkiä syöttöjä, minkä vuoksi pelissä nähdään paljon tilanteenvaihtoja ja hyökkäämistä epäorganisoitua puolustusta vastaan. Leicesterillä on selkä materiaalietu, joten paperilla sen pitäisi voittaa tällaisen pelitavan joukkue.

Kertoimet (Mr Green): 1.65-4.00-6.00

Mestarien liiga tiistaina

TsSKA Moskova-Bayer Leverkusen klo 19 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Dinamo Zagreb-Lyon klo 21.45 (Viasat Hockey, Viaplay)
Borussia Dortmund-Legia klo 21.45 (Viaplay)
Kööpenhamina-Porto klo 21.45 (Viaplay)
Leicester-Club Brugge klo 21.45 (Viaplay)
Monaco-Tottenham klo 21.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Sevilla-Juventus klo 21.45 (Viaplay)
Sporting Lissabon-Real Madrid klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)