Tottenhamin Mestarien liiga -pettymys sai tänään kruununsa putoamisella lohkovaiheen jälkeen. Pudotuspeleistä karsiutuminen varmistui karmaisevaan vierastappioon Monacoa vastaan. Ranskalaisseuran 2-1-voiton ratkaissut Thomas Lemarin maali oli melkoisen kylmä suihku lontoolaisille, sillä se syntyi vain 39 sekuntia Spursin tasoituksen jälkeen.

Tottenhamin jäätyä ilman voittoa molemmista kohtaamisista Bayer Leverkusenia vastaan saksalaiset nappasivat lohkon toisen sijan. Monaco taas varmisti lohkovoittonsa

Falcao tyri ensimmäisen sauman

Tottenham sai ensimmäisen maalipaikkansa viidennellä minuutilla, kun Son Heung-Min karkasi Monacon puolustuksen virheen jälkeen läpiajoon. Korealainen pääsi nokikkain maalivahti Danijel Subasicin kanssa, mutta ohitusharhautuksen jälkeen ratkaisu viipyi ja tilanne kuivui kasaan.

Vielä ennen ensimmäisen kymmenminuuttisen täyttymistä tapahtui toisessa päässä Tottenhamin kannalta huonosti, kun Eric Dier kamppasi Fabinhon nurin rangaistusalueen sisällä. Keskikenttäpelaaja sai varoituksen ja pallo laitettiin pilkulle. Spursin onneksi Hugo Lloris aavisti Radamel Falcaon yrityksen oikein venyen vasempaan nurkkaan tähdätyn matalan laukauksen eteen.

Samalla katkesi Monacon onnistuneiden rangaistuspotkujen putki.

9 - Monaco had scored all nine of their penalties this season in all comps before Falcao's miss v Spurs. Blunder.

Lloris joutui neljä minuuttia myöhemmin uudelleen torjuntatöihin. Benjamin Mendy antoi vasemmalta laidalta hyvän keskityksen suoraan Valère Germainin päähän, jonka vaisu pusku kohdistui kuitenkin suoraan päin Spurs-vahtia.

Avausjakson edetessä komento pysyi Monacolla ja Tottenhamilla oli vaikeaa saada peliään rullaamaan. 26. minuutilla Sonin pallonmenetys lahjoitti Bernando Silvalle hyvän paikan avausmaaliin. Portugalilaislaituri ampui 20 metrin tuntumasta vaarallisen näköisesti, mutta Lloris onnnistui pysäyttämään vedon torjunnallaan.

32. minuutin täyttyessä myös Tottenham pääsi uhkaamaan Monacon reviiriä Sonin murtauessa vasemmalta laidalta 16 rajan sisään. Korealainen tavoitteli viereltään Kanea, mutta syöttö tuli suoraan kotijoukkueen puolustajalle. Tästä käynnistyi suoraan vastaisku, joka vapautti Germainin oikealta läpi. Monaco-hyökkääjä laukoi kuitenkin isäntien harmiksi piirun verran vasemmalta ohi.

Toisen jakson alussa räjähti

Avausjakso jäi maalittomaksi ja tauolle lähdettiin tasalukemissa. Toisen puolisko käynnistyi ensimmäisellä maalilla, kun pitkään painostanut Monaco viimein onnistui avausmaalissaan. Mendy leikkasi vasemmalta laidalta sisään ja antoi matalan keskityksen kohti keskustaa. Djibril Sidibé iski päällään väliin ja puski pallon voimakkaasti Lloris’n selän taakse.

Muutama minuuttia Monacon jälkeen Spurs sai mahdollisuuden kuitata rangaistuspotkusta, kun Kamil Glik torppasi Dele Allin sääntöjen vastaisesti nurin. Harry Kane ei erehtynyt ja oikealle tähdätty laukaus painui tarkalla viimeistelyllä Subasicin ohitse. Laukaus oli vieraiden ensimmäinen Monacon maalia kohti.

Tasoituksen jälkeen näytti Tottenhamin kannalta hetken hyvältä, mutta maali saikin joukkueen keskittymisen pahemman kerran herpaantumaan. Monaco lähti välittömästi aloituspotkusta hyökkäykseen levittämällä pallon oikealle laidalle Sidibelle. Avausmaalin tehnyt puolustaja jatkoi pitkän keskityksen toiselle puolelle kenttää Thomas Lemarille. Ranskalaisen tarkka sijoitus yllätti pienestä kulmasta Lloris’n ja Monaco siirtyi takaisin johtoon.

Maalien välinen aika oli vain 39 sekuntia.

39 - There were 39 seconds between Kane's penalty being scored and Lemar scoring for Monaco. Punch.

Johtomaali tuli Spursille huonoon saumaan. Nyt joukkue tarvitsi vähintään maalin säilyttääkseen jatkohaaveensa.

Tiukasta paikasta huolimatta Tottenhamin pelissä ei näkynyt piristymisen merkkejä. Lohkovoittoa hakeva kotijoukkue painoi yhä kovemmin päälle. 67. minuutilla ratkaiseva osuma oli erikoistilanteesta todella lähellä. Lemarin keskitys löysi ruuhkasta puolustaja Kamil Glikin, mutta huippuvireinen Lloris pysäytti puolalaisen puskun vahvalla refleksitorjunnalla.

Monacon johto säilyi lopulta loppuun saakka ja varmisti lohkovoittonsa numeroin 2-1. Samalla Tottenham jätettiin laulukuoroon.