Manchester Unitediin täksi kaudeksi siirtynyt Zlatan Ibrahimovic valittiin maanantaina peräti yhdennentoista kerran Ruotsin parhaaksi jalkapalloilijaksi. Ensimmäisen palkintonsa Zlatan pokkasi vuonna 2005, ja sen jälkeen putki on ollut lähes katkeamaton. Freddie Ljungberg sai valinnan vuonna 2006, mutta nyt Zlatan venytti ”Guldbollen”-putkensa jo kymmenen vuoden mittaiseksi.

Tällä kertaa Zlatanin ei tarvitse tyytyä pelkkään kultaiseen palloon, vaan Ruotsin jalkapalloliitto julkisti samalla suuremman yllätyksen. Zlatanin kunniaksi aiotaan pystyttää näköispatsas Tukholmassa sijaitsevan Friends Arenan edustalle. Malmössä varttunut Zlatan pelasi viimeisen maaottelunsa juuri Friends Arenalla.

– Se tuntuu uskomattoman hienolta. Jonain päivänä minua ei enää ole, mutta patsas jää sinne ikuisesti, Zlatan kommentoi patsashanketta Aftonbladetin mukaan.

Zlatan ei toki olisi Zlatan, ellei hän muistaisi korostaa samalla omaa suuruuttaan. Maaliahne mestaruusmagneetti ei jäänyt sanattomaksi nytkään.

– Yleensä patsaan saa vasta kuolemansa jälkeen, mutta minä saan patsaan ja olen yhä elossa. Silti stadionkin pitäisi ristiä minun mukaani. Stadionin nimeksi pitäisi panna Zlatan. Enkä minä pilaile, vaan olen tosissani. Olen luullakseni Friends Arenan paras maalintekijä, vaikka siellä pelaa seurajoukkueita, Zlatan jatkoi.

Zlatanin patsas valmistuu arviolta vuoden kuluttua. Pronssisesta patsaasta tulee 2,70 metriä korkea.