Englantilaista jalkapalloa ravisuttava jalkapalloilevien lasten hyväksikäyttöskandaali paisuu, uutisoi The Telegraph.

Uhreja pelätään olleen satoja. Jo usea entinen pelaaja on kertonut julkisesti, kuinka tuomittu pedofiilivalmentaja Barry Bennell käytti heitä vuosia sitten hyväkseen. Northumbrian poliisi on lisäksi vahvistanut, että toisen sarjapedofiilin epäilty uhri on ollut yhteydessä viranomaisiin.

Manchester City puolestaan aikoo selvittää Bennellin ja seuran välisiä mahdollisia yhteyksiä paikallisten nuorisojoukkueiden kautta. City ilmoitti ”suorittavansa perusteellisen tutkinnan mahdollisista entisistä yhteyksistä, joita hänellä on saattanut olla organisaation kanssa”.

Crewe Alexandran entinen manageri Dario Gradi vakuuttaa, ettei hän ollut tietoinen pitkäaikaisen kollegansa järkyttävistä teoista 1980- ja 1990-luvulla.

– Kuulin ensimmäisen kerran Barry Bennellin rikoksista, kun hänet pidätettiin vuonna 1994 Yhdysvalloissa. Ennen tätä aikaa en tiennyt mitään hänen rikoksistaan ollessaan meidän palkkalistoillamme, hän painottaa.

Bennell sai potkut Crewestä vuonna 1992, mutta syitä ei koskaan kerrottu julkisuuteen. Miehellä on ollut yhteyksiä myös Stoke Cityyn, jonka puheenjohtaja Peter Coates kuvailee skandaalia ”järkyttäväksi ja huolestuttavaksi”.

– Viranomaiset ovat kiristäneet valvontaa, ja se on asia, josta nuoren pojan ei pitäisi koskaan olla huolissaan nykyjalkapallossa. Se oli valtava ongelma yhteiskunnassa 1970-luvulla ja 1980-luvulla ja suodattui jalkapalloon, mutta nyt ajat ovat muuttuneet, sanoo Coates.

Manchester Unitedin kapteeni Wayne Rooney kehuu Andy Woodwardia, joka oli ensimmäinen karmeista kokemuksistaan julkisesti avautunut ex-pelaaja.

– On hirveätä, että jotkut kollegani ovat kärsineet tällä tavalla pelatessaan peliä, jota minä ja he rakastavat. Andy on ollut todella rohkea tullessaan esiin, ja rohkaisisin kaikkia, jotka ovat kärsineet tai kärsivät hyväksikäytöstä, soittamaan NSPCC:n uuteen jalkapallon puhelinpalveluun, toteaa Rooney.

– On tärkeätä, että ihmiset tietävät esiintulon olevan OK. Apua on tarjolla, ja heidän ei tarvitse kärsiä kaikessa hiljaisuudessa.